NA DAN ORUŽANIH SNAGA RH otvaranje murala posvećenog obrani grada Splita

0
Foto: Facebook

U petak 28.05. u 11 sati bit će službeno otvaranje murala posvećenoga obrani grada Splita uoči Dana državnosti 30.05.

Radi se o dva velika murala smještenima na dva nasuprotna zida koji poput bedema opasavaju Lovrinačku ulicu. Na jednome je prikaz obrane grada Splita 15.11.1991. uokviren grbovima splitskih postrojbi kao znak zajedništva, a na drugome pogled na zajedništvo iz vizure hrvatskih velikana naše prošlosti.

U kratkome prigodnom programu nazočnima će biti predočen kontekst svečanog otvaranja murala s temom obrane Splita: 30 godina državnosti, trideseta obljetnica Oružanih snaga RH i proslava Dana hrvatskih branitelja grada Splita. Uz odavanje počasti žrtvama srpsko- crnogorske agresije, obitelji poginulih branitelja i civila svečano će otvoriti mural.

Inicijator i organizator izrade je Koordinacija udruga branitelja grada Splita. Mural je oslikao umjetnik splitskog HNK, Pere Eranović. U izradi su pomogli i članovi Torcide. Uz branitelje, predstavnike braniteljskih udruga, članove obitelji stradalih, Torcide koji će nazočiti svečanom otvaranju, pozvani su i svi zainteresirani građani Splita. (Kamenjar)

Nataša Božinović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here