Foto: PU Splitsko dalmatinska

U prva četiri mjeseca 2023. godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske ostvareno je 590 zapljena različitih vrsta droga i podnesene su 62 kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Ovo je zajednički  rezultat Službe kriminaliteta droga ove policijske uprave, Jedinice specijalne i interventne policije Split i policijskih postaja koje također ulažu znatan trud u realizaciju uspješnih istraživanja vezano uz otkrivanje i prijavljivanje počinitelja ovih kaznenih dijela. Ovog vikenda uspješno dovršena istraživanja zabilježena su na Hvaru i u Sinju.
 
Na Hvaru pronađen speed i marihuana

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Policijski službenici su temeljem naredbe općinskog prekršajnog suda obavili pretragu doma u Starom Gradu kojeg koristi 45 godišnjak, te su pronašli i oduzeli 40,66 grama droge amfetamin takozvane “speed” i  82,96 grama droge tipa konoplja sa udjelom većim od 0.3 % THC-a, digitalnu vagu za precizno mjerenje i pribor za pakiranje droge. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan  pritvorskom nadzorniku.
 
U Sinju pronađena marihuana

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Temeljem naredbe suda policijski službenici obavili su pretragu doma i oduzeli su sedam paketića u kojima se ukupno nalazilo  65 grama marihuane, te digitalnu vagu za precizno mjerenje s vidljivim tragovima droge. Također utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jedan paketić marihuane prodao drugoj osobi. Protiv 18-godišanjaka biti će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava – priopćili su iz PU Splitsko dalmatinske