NA KOSOVU SRBI PALE AUTOMOBILE SRBIMA KOJI SU UZELI KOSOVSKE REGISTARSKE PLOČICE

0
Foto: Press

Ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervala izjavila je u utorak na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priprema vojnu agresiju na Balkan, baš kao i Vladimir Putin u Ukrajini.

Ona je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj se raspravlja o šestomjesečnom izvješću glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa o stanju na Kosovu, rekla da je predsjednik Srbije najavio nestabilnost krajem mjeseca kada ističe prijelazno razdoblje za smjenu ilegalnih registarske pločice s legalnim će završiti, prenosi Danas

Gervala je dodala da 90 posto automobila na Kosovu ima promijenjene tablice, a prema njenim riječima, srpski ekstremisti brutalno prate i zastrašuju svoje sugrađane paleći automobile onih koji su promijenili tablice.

“Srbija prijeti lokalnim Srbima koji prihvate kosovske tablice. Nekim od ovih građana automobili su već izgorjeli samo zato što su prihvatili tablice. Vijeće sigurnosti ne bi trebalo ignorirati tu činjenicu”, rekla je.

Prema njezinim riječima, sadašnji predsjednik Srbije bio je dio propagande Slobodana Miloševića, koji je u Skupštini Srbije izjavio: “Za svakog ubijenog Srbina ubit ćemo 100 Muslimana”.

“Međunarodna zajednica je zabrinuta da ideologija ‘srpskog svijeta’ na Balkanu može dovesti do novih ratova.

“Vučić priprema vojnu agresiju na Balkan, kao i Putin”, rekla je Gervala. Spomenula je brojne vojne manevre koje je Srbija posljednjih godina organizirala zajedno s Rusijom.