Foto: Screenshot

Tri migranta smrtno su stradala u međusobnom vatrenom obračunu koji se rano jutros dogodio u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra Bačka u blizini naseljenog mjesta Horgoš, potvrdili su za RTS iz Policijske uprave u Kikindi.

Horgoš je naselje u Vojvodini, na granici Srbije i Mađarske. U pucnjavi je ranjen još jedan migrant, kojem se pruža liječnička pomoć. Iako se pucnjava dogodila izvan naseljenog mjesta, građani Horgoša su uznemireni i od ranog jutra po društvenim mrežama pišu o dugotrajnoj pucnjavi koja se čula u pograničnom području.

Obračun dvije skupine migranata

“Na žalost doživjeli smo da je i Horgoš mjesto slično bliskoistočnom frontu! Od 4 ujutro pršti automatsko oružje oko sela?! Što će tu biti još?” glasi jedan od komentara na društvenim mrežama.

Na mjesto događaja su izašle jake policijske snage, koje tragaju za počiniteljima. Obaviješteno je i Više javno tužiteljstvo u Subotici. Telegraf  piše kako se radi o obračunu dvije skupine migranata.

Pucnjeve su čuli i građani Subotice. Oni tvrde kako je pucnjava trajala oko 25 minuta i da se čula sve jače, kao da se naoružani migranti približavaju tom gradu. Istaknuli su da se pucnjava čula blizu kuća. Čuli su sirene i vidjeli velik broj policijskih vozila kako se kreću prema mjestu pucnjave.

Veći broj incidentnih situaciju, pri čemu je zabilježeno nekoliko pucnjava i uhićivano više desetina ili stotina migranta uz granična područja Srbije prema Mađarskoj, sugerira da Orbanova žica na granici ipak ne funkcionira.

Potvrdili su to prošli tjedan ministri policija susjednih zemalja, Austrije, Slovačke i Slovenije koji su ljuti na mađarske vlasti jer su ove godine propustile više destina tisuća migranata kroz Mađarsku.

Govoreći na tu temu i hrvatski ministar policije Davor Božinović je rekao da “Mađarska ima najtvrđu retoriku u EU-u, ima žicu na granici, a kroz nju im prolazi više migranata nego kroz Hrvatsku”.

Ili im žica služi da bi, u suradnji s Vučićem, lakše kanalizirati šverc migranata i pri tome zarađivali.