18/06/21

Na svečanosti u vatrogasnom domu DVD-u Dugopolje uručena autocisterna

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

|NAPISALA: Karolina Vučak

Danas je u vatrogasnom domu u Dugopolju održana svečanost primopredaje vatrogasne cisterne vrijedne 1,166 milijuna kuna. Cisternu je većinom financirala Općina Dugopolje uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije (oko 250 tisuća kuna) te je na samoj primopredaji, uz druge istaknute goste, sudjelovao i župan Blaženko Boban.

Cisterna je proizvod svjetski poznatog proizvođača MAN serije TGM, a prvenstvena namjena joj je za pomoć pri gašenju požara na otvorenom, te prijevoz pitke vode. Ključeve nove cisterne u voznom parku DVD Dugopolje, načelnik Perica Bosančić i župan Blaženko Boban zajednički su uručili predsjedniku dugopoljskog DVD-a Anđelku Bosančiću, a cisternu je blagoslovio i župnik sv Mihovila u Dugopolju don Ivan Ćubelić.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ovom prigodom prvo se prisjetio tragično poginulih vatrogasaca Ivana Galekovića (24) iz Velike Gorice i Boštjana Horvata (41) iz Lovreća-Dubrave. Primijetio je i zajedništvo, koje se može zvati i bratstvom koje vlada među vatrogascima i poželio da tako složno jednoga dana bude cijelo hrvatsko društvo.

Predsjednik DVD Dugopolje Anđelsko Bosančić je nakon minute šutnje odane poginuloj dvojici vatrogasaca rekao:

– Potreba za ovom cisternom javila se prije 7 godina kada je stara već bila dotrajala, te smo odlučili kako je vrijeme za nabavku nove cisterne. Na veliko razumijevanje naišli smo kod načelnika općine Perice Bosančića i župana Blaženka Bobana koji su potpomogli našu želju za nabavkom cisterne koja će moći zadovoljiti sve potrebe mještana općine Dugopolje. Ovim putem im se zahvaljujem, kao i svima ostalima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, u svoje ime i ime svih članova DVD Dugopolja. Također, zahvaljujem se i bivšem načelniku općine Dugopolje Zlatku Ževrnji koji je zaslužan za izgradnju ovog velebnog vatrogasnog doma, te Josipu Baliću i Anti Rogošiću koji su uvelike zaslužni oko samog projekta. – rekao je Bosančić.

Također, Bosančić se osvrnuo na važnost vatrogastva na području općine Dugopolje:

– Vatrogastvo u našoj općini ima veliko značenje, a nebrojeno puta to se i pokazalo kada su vatrogasci spašavali imovinu i ljudske živote. Ova autocisterna namijenjena je prvenstveno za gašenje požara na otvorenom, te za prijevoz pitke vode. Cijena njene nabave je 1.166.000,00 kuna, a u potpunosti je opremljena najmodernijom opremom kao što su perači ulica, visokotlačno vitlo, oprema za gašenje šumskih požara, nosač za ralicu i svjetlosna i zvučna signalizacija, a zapremnina spremnika je 8000 litara, te još ima ugrađene mnoge korisne detalje. Ovo vozilo pruža dodatnu sigurnost svim stanovnicima naše općine i naše županije prilikom intervencija. Zahvaljujem se svim vatrogascima na svom uloženom trudu i radu tijekom ovih godina. – zaključio je Bosančić riječima „Vatru gasi, brata spasi“.

Načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić je rekao:

– Izuzetno je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom događaju. Čini se kao da smo jučer krenuli u ovaj postupak, a Općina Dugopolje pokazala je da ozbiljno shvaća zadatke koji se pred nas postavljaju, da smo spremni reagirati i dovest do kraja ovako važne zadatke. Moram se zahvaliti predsjedniku DVD Dugopolja, Anđelku Bosančiću, bez kojega naše vatrogasno društvo zasigurno ne bi bilo ovakvo. To su momci koji jako ozbiljno shvaćaju svoje zadatke i koji čuvaju općinu Dugopolje. Ja kao načelnik u ime svih Dugopoljaca vam se zahvaljujem za sve ono što radite i što brinete o nama, te što ste zalog naše sigurne i vjerujem sretne budućnosti. Želim i da vas Bog čuva jer vi riskirate svoje živote a kao što vidimo nesreće se događaju. Neka vam ova cisterna posluži dugi niz godina. – zaključio je Bosančić.

Na kraju se okupljenima obratio i Ante Sanader koji je podsjetio na važnost ovakve nabavke osobito jer vatrogasci imaju svakodnevne zadatke koji su vrlo opasni. Također zaželio im je da cisternu što manje koriste u svrhe gašenja požara, odnosno da požara naravno bude što manje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U Šibensko kninskoj šarolika koalicija na vlasti: NL Stipe Petrine, Lista Marka Jelića , SDP, Most, Loza, Domovinski pokret i šlag na torti...

Stipe Petrina, voljom većine vijećnika (21 za, 14 HDZ-ovih glasova protiv i 2 „suverenistička“ suzdržana), na konstituirajućoj sjednici, u...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img