Načelniku Borova smeta mural u spomen hrvatskim policajcima: “To je prst u oko”

Must Read

Načelnik Borova Zoran Baćanović (iz Pupovčeva SDSS-a) nije krio ogorčenje zbog oslikavanja murala na zidu Veleprometa te je najavio da će pisati direktoru tvrtke. Direktor Zvonimir Ivanišević zatečen je reakcijom i veli da će ga možda i prekrečiti.

Na zidu koji je u vlasništvu lokalne trgovine Veleprometa, sada se nalazi naslikana hrvatska zastava, bez krune na grbu, ali s prvim crvenim poljem u njemu, 12 križeva, koji simboliziraju 12 ubijenih policajaca, oznaka specijalne policije i poruka: “Narod može izgubiti sve, samo ime ne.”

Velepromet je dao dopuštenje autorima murala, a njegovu izradu je nadgledala policija. Međutim, načelnik općine Borovo Zoran Baćanović (SDSS) već je u subotu, dakle dan prije incidenta, zbog njega bio ogorčen.
“Velepromet je dao suglasnost za crtanje murala, ne razumijem takav postupak. Mi nemamo ništa protiv spomen-obilježja koje je poginulim policajcima postavljeno u centru Borova. Mi tamo nikad nismo prisutni niti ćemo ikad biti, naravno. Ali, oni koji žele doći slobodno mogu tamo polagati vijence, raditi što god žele, to je njihova stvar. Ovo je, međutim, dolijevanje ulja na vatru, prst u oko našim mještanima.

Vidjet ćemo kako naš dio prostora ograditi od toga. Napisat ću priopćenje direktoru Veleprometa, koji posluje niz godina u Borovu. Svi naši mještani, pa i Općina, kupovali su u toj trgovini. Kako sada Velepromet može očekivati da mi sutra imamo neku poslovnu suradnju. To, naravno, ne može očekivati”, rekao je Baćanović za Radio Borovo.

Načelnika Borova  za posjeta  tom kraju predsjednik Milanović je nazvao papkom.

Oglasio se i direktor Veleprometa Zvonimir Ivanišević:

“Točno je da sam ja odobrio udrugama taj mural, ali uz strogi uvjet da na njemu ne smije biti nikakvog provokativnog sadržaja, da to isključivo bude posveta policajcima koji su tamo prije 30 godina poginuli. Nije mi cilj bio provocirati, nisam opterećen prošlošću, iako sam prošao i logor, nisam takav čovjek. Ne mislim da je obilježavanje pogibije policajaca provokativan čin i ne znam zašto to nekome smeta, možda je u pitanju problem savjesti”, rekao je Ivanišević za Novi list.

Njemu se Baćanović još nije obratio, ali direktor Veleprometa već razmišlja o poslovnoj šteti koju bi eventualno trpjelo njegovo poduzeće.

“Moguće je da ćemo imati poslovnu štetu zbog reakcije srpske strane. Da sam znao da će se to tako razvijati, možda i ne bih odobrio mural. Možda ćemo ga, ako nekome bude baš tako smetao, prekrečiti i gotovo”, zaključuje Ivanišević. 

Foto: Facebook

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img