Wednesday, September 22, 2021
HomePremium SadržajNaivac godine: nadao se bogatom nasljedstvu, a na kraju ostao bez...

Naivac godine: nadao se bogatom nasljedstvu, a na kraju ostao bez nekoliko desetaka tisuća eura

Počinitelj mu obećao veliko nasljedstvo, pod uvjetom da plati troškove odvjetnika

Jučer, 12. kolovoza 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio je vukovarskoj policiji kako ga je nepoznati počinitelj, koji se predstavio kao žena starije životne dobi na samrti, putem društvene mreže Facebook doveo u zabludu tako što mu je obećao nasljedstvo – cjelokupnu imovinu i 650.000 eura, ukoliko uplati novčani iznos za troškove odvjetnika.

Na više zahtjeva počinitelja za plaćanje različitih iznosa troškova, 35-godišnjak mu je u razdoblju od svibnja do kolovoza 2021. godine uplatio ukupno nekoliko desetaka tisuća eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prijevara.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare kriminalaca. Prevaranti se koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi od vas izvukli novac ili vrijedne financijske informacije. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo.

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments