13 C
Split

Najbolji i najjeftiniji način da se riješite kamenca s tuša

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ribanje kupaonice sigurno vam nije omiljen kućanski posao, pogotovo uklanjanje kamenca iz teško dostupnih mjesta, poput tuševa. Evo kako lako možete očistiti tuš od nakupljenih naslaga i vratiti mu stari sjaj.

Kako ćete znati da je ‘glava’ od tuša prepuna kamenca? Prilično jednostavno – šprica li voda u različitim smjerovima, pritisak je slab ili iz nekih rupica voda uopće ne izlazi, onda znate da treba prionuti na posao i očistiti ga od tvrdokornih naslaga.

Ako ne skidate glavu tuša onda se pridržavajte ovih koraka:

  1. Četkicom za zube očetkajte pa obrišite površinu tuša.
  2. Napunite vrećicu jednakom količinom octa i vode i u to dodajte pola šalice sode bikarbone.
  3. Pričvrstite elastičnom gumicom vrećicu za glavu tuša i dobro zavežite vodeći računa da su sve rupice s tuša u tekućini.
  4. Ostavite da se namače oko pola sata, poželjno je i duže, pogotovo ako je situacija kritična.
  5. Uklonite vrećicu te obrišite s tuša komadiće kamenca i naslage te pustite vodu da kako bi se dobro isprale sve rupice, ali i otklonio mirisa octa.

Ako vaš tuš ima baš sve navedene boljke: začepljene rupice, slab pritisak i vodu koja šprica u svim smjerovima, onda je najbolje odviti ga i temeljito očistiti.

  1. Odvijte tuš i starom četkicom za zube pokušajte što bolje očististe nakupljenu prljavštinu.
  2. U plastičnu posudu nalijte jednaki omjer vode i octa te dodajte šalicu sode bikarbone i u tu otopinu potopite tuš, najmanje na sat vremena, a idealno bi bilo preko noći.
  3. Isperite tuš i četkicom prođite još jednom s vanjske strane kako biste iščetkali eventualne naslage i komadiće kamenca te prljavštine.
  4. Spojite ponovo tuš na cijev i pustite vodu da ga ispere.

Preporučuje se da se na ovaj način tuš čisti barem dva puta godišnje, a poželjno bi bilo i češće. No, ako vam to zvuči preambiciozno, možete malo ‘varati’. U bočicu sa sprejom ulijte ocat i vodu i s vremena na vrijeme poprskajte tuš kako biste spriječili nakupljanje nečistoće i kamenca te razvoj bakterija, piše tportal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img