Foto: Snimka zaslona

Ovaj duhoviti animirani film namijenjen je prvenstveno djeci školske dobi. Iako sadrži puno nasilja, nastoji se poslati poruka da nasilje nije rješenje, već da postoje nenasilni načini rješavanja problema.

Špijunaža i kamuflaža je animirani film o špijunu Lance Sterlingu koji sve radi sam, ali zbog niza okolnosti mora naučiti kako raditi u timu, prihvaćati tuđe savjete i pomoć. Sve to je prikazano kroz slapstick gegove kao što su pokušaji goluba da se popne na krov auta ili pak borba s golim i debelim japanskim trgovcem oružja. To su scene koje će do suza nasmijati djecu i odrasle.

Iako je film namjenjen djeci i ima dosta humora, u njemu ima i puno nasilja. Unatoč tome, nastoji se poslati poruka da nasilje nije rješenje, već da postoje nenasilni načini rješavanja problema.

Zbog veće količine nasilja savjetujemo roditeljima da poslije gledanja filma porazgovaraju o tome s djecom, da im ukažu na stvarne posljedice nasilnog ponašanja, te kako bi se nenasilno mogli rješiti sukobi.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu. Namjenjen je djeci školske dobi.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima, recimo kada Lance lomi ruku protivniku. Također ima scena s tučnjavom i pucanjem. Djeca se često poistovjećuju s likovima iz animiranih filmova i pokušavaju ih oponašati. Zbog toga je iznimno važno djeci objasniti posljedice nasilnog ponašanja u stvanom svijetu, jer u sadržaju namjenjenom njima ono je često prikazano kao zabavno i bez većih posljedica.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena, iako bi neki prikazi borbe mogli djeci biti pomalo zastrašujući.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Puno očijukanja između Lancea dok je golub i golubice koja je Walterov kućni ljubimac.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci školske dobi.