Nakon optužbi da su ruski vojnici pobjegli, Ukrajinci u Bahmutu u velikom naletu

0
268
Foto: Ukrainska vojska

Ukrajinske snage poručile su da provode učinkovite protunapade u području Bahmuta, što je u skladu s tvrdnjama šefa ruske plaćeničke skupine Wagner da je Ukrajina ponovno zauzela dio teritorija.

Jevgenij Prigožin je u srijedu optužio rusku brigadu da je napustila svoj položaj na prvoj liniji Bahmuta, čime je omogućila Ukrajini da zauzme teritorij. Više je puta optužio ministarstvo obrane da nije opskrbilo njegove snage potrebnom opremom i oružjem, javlja CNN.

Bahmut je mjesto višemjesečnih napada ruske vojske i Wagnerovih plaćenika. Tisuće ljudi protjerano je iz svojih domova, a područje je ostalo potpuno opustošeno. Unatoč golemim količinama ljudstva koje je Rusija usmjerila za zauzimanje grada, nisu uspjeli preuzeti potpunu kontrolu. Štoviše, u srijedu su pretrpjeli teške gubitke na tom području.

“Zahvaljujući našoj dobro osmišljenoj obrani u Bahmutu, akcije naših jedinica daju učinkovite rezultate”, rekao je zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, general-pukovnik Oleksandr Sirski.

“Provodimo učinkovite protunapade. Na nekim područjima bojišnice neprijatelj nije mogao izdržati nalet ukrajinskih branitelja i povukao se i do 2 kilometra”, dodao je.

“Unatoč značajnoj koncentraciji trupa i glasnim izjavama ruskih ratnih zločinaca o namjerama da zauzmu Bahmut do 9. svibnja, neprijatelj nije uspio zauzeti ukrajinski grad. Naše obrambene snage sigurno drže liniju bojišnice i sprječavaju neprijatelja u napredovanju. Bitka za Bahmut se nastavlja”, zaključuje Sirski.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here