Foto; screenshot

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, predsjednik Milanović i gospodin Dodik razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

Gospodin Dodik informirao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH.

Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put, navodi se u priopćenju.

Napominjemo kako je priopćenje iz predsjednikova ureda poslato tek nakon upita medija o prirodi susreta s Dodikom, predsjednikom manjeg BIH entiteta.