Foto: Screenshot

Košarkaši Partizana i Valencije odigrali su susret posljednjeg, 34. kola košarkaške Eurolige. Nije on imao nikakav rezultatski značaj, već u četvrtak postalo je jasno da beogradski klub neće uspjeti izboriti desetu poziciju koja vodi u takozvani play-in, turnir za popunu mjesta u doigravanju Eurolige. Crvena zvezda koja je “za Partizan” trebala u zadnjem kolu pobijediti Efes, našeg trenera Tomislava Mijatovića, to nije učinila pa će Partizan ove sezone ostati bez doigravanja u najjačoj europskoj košarkaškoj ligi, javlja Večernji list.

Iako utakmica nije imala rezultatsku ulogu, bilo je zanimljivo u jednom trenutku na prepunim tribinama beogradske Arene. Naime, Grobari, najvatreniji navijači Partizana podignuli su transparent na kojem je pisalo:

“Klub pripada onima što za njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive… A mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što beže sa postolja u Atini.”

Navijačka skupina Partizana ovime je aludirala na silazak s postolja hrvatske košarkaške reprezentacije na proglašenju pobjednika na Europskom prvenstvu u Ateni 1995. godine. Tada je reprezentacija Jugoslavije bila prva, a Hrvatska je osvojila treće mjesto. Jasno, u hrvatskoj su reprezentaciji tada bili Dino Rađa i Toni Kukoč, koji su nedavno bili posebni gosti Partizana na jednoj euroligaškoj utakmici protiv Olympiacosa.

Tada su Rađa i Kukoč dočekani prijateljski, a zanimljivo je da ni danas reakcija navijača nije bila unisono negativna. Naime, dok se razvijao transparent, neki su navijači u Areni tome zviždali pa je verbalni sukob onih koji su “za transparent” i onih koji su “protiv njega” trajao neko vrijeme.

Neki od navijača danas su pogrdnim imenima nazivali hrvatske košarkaše, a ljutiti navijači koji podržavaju Kukoča i Rađu odgovarali su im “Cigani, cigani..”