‘NE ZAVARAVAJTE SE’ PRKAČIN GRMIO U SABORU! ‘Crna Gora je na ivici rata, stanje je kao devedesetih!

0
Foto: Screenshot

Hrvatski sabor nastavlja 8. sjednicu, a u drugom tjednu jesenskog zasjedanja raspravit će devet točaka.

Među njima je i zakon o tržištu električne energije, a tjedan će zaključiti bez uobičajenog glasovanja.

Nakon slobodnih govora zastupnici će raspraviti zakonski prijedlog o tržištu električne energije kojim se priprema tranzicija prema čistoj energiji i preuzima EU-ova direktiva iz 2019. o zajedničkim pravilima za unutarnje tržište za električnu energiju.

Sabor je na početku sjednice održao minutu šutnje za sve žene, žrtve nasilja, s obzirom da se danas obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.U slobodnim govorima o nasilju prema ženama govorile su zastupnice HDZ-a i SDSS-a. No, zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin iskoristio je svoje vrijeme za govor o nečem drugom.

“Ja govorim o nasilju nad logikom i zdravim razumom te povijesnim činjenicama. Govorim o popisu stanovništva koji je takvo nasilje. Pa i o ugovoru koji je Račan potpisao prije 18 godina sa SPC-om.

Prošli tjedan je u službenoj državnoj posjeti bio crnogorski predsjednik Milo Đukanović, mislim da je Sabor trebao dobiti neko izvješće. Crna Gora je na ivici rata, nemojte se zavaravati pričama, stanje je kao devedesetih.

Taj problem se lako prelije u BiH. Dodik postaje bahat, nije on bahat bez pokrića. Ako ne uslijedi pravodobna reakcija, rat je za očekivati.

Tamo je stanje takvo, mislim da između bjelaša i zelenaša kompromisa nema, kao što je srpski političar Stojanović 1902. nama rekao ‘Do istrage naše ili vaše’, očekivati reakciju u vidu međunarodne zajednice ili NATO-a je nerealno.

Tu mora reagirati Hrvatska, mudrom politikom možemo napraviti mudru stvar”, rekao je Prkačin.

Na kraju je Jandrokoviću poručio da za premijera Andreja Plenkovića ima jedan dokument, na što mu je predsjednik Sabora poručio da sada zlorabi vrijeme.