NE ZNA ŠTO MU I GDJE ŽENA STUDIRA, A TVRDI DA JE PLENKOVIĆ MORAO ZNATI KO KRADE U INA-i.

  0
  Foto: N1

  U SDP-u smatraju da je ovo jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske. Ovakve su se stvari događale i događat će se sve dok je HDZ na vlasti, kaže predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Zbog ovoga bi, kažu u SDP-u, premijer Andrej Plenković i HDZ trebali otići s vlasti. 

  – Ovo o čemu svjedočimo zadnja dva dana je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske, izjavio Peđa Grbin. Radi se, kaže – o pljački u firmi u kojoj država ima preko 40 posto udjela i preko 40 posto novca koji je nestao trebao je pripasti našoj državi i našim građanima.

  – Gle čuda, na vrhu te priče nalazi se osoba s HDZ-ovom iskaznicom. Volio bih reći da sam šokiram, ali nisam. Ne mogu biti. Na čelu NO-a Ine je zadnjih gotovo godinu dana osoba koja je na čelu Suda časti HDZ-a. I ona bi trebla voditi stranački postupak. Kao predsjednik NO-a nije vidio da mu se pred nosom krade najmanje milijarda kuna, nastavio je Grbin.

  Poručio je kako “HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga su poslani u Inu radi kontrole i nisu vidjeli da HDZ-ovac krade. Istraga će, dodao je, pokazati staje li ovo na ovim ugovorima i novcu ili ide dalje.

  – Banda je opljačkala Hrvatsku, da – banda. U doba najveće energetske krize koja je povezana s nepojmljivom visinom inflacije, umjesto da milijarda koju je banda opljačkala i milijarda i pol dobiti Ine u prvom kvrtalu služe za pomoć kućanstvima u Hrvatskoj – banda taj novac stavlja na posebne račune, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić

  Radi se, kaže Hadaš Dončić – o tisuću kuna koje bi svako izravno ugroženo kućanstvo moglo dobiti – umirovljenici i ljudi s ispodprosječnim primanjima. Ustvrdio je da je milijardu kuna – dva posto ukupne novčane mase u Hrvatskoj te ponovio da se radi o “neviđenoj pljački u povijesti Hrvatske” – donosi HRT

  Anita M.