Foto: Pixabay

Kada vas netko blokira na Facebooku, obično znači da vaš odnos nije baš najbolji… Nemamo odgovore na pitanje beskonačno složenih međuljudskih odnosa, ali ovdje je nekoliko načina na koje možete provjeriti je li vas netko zaista blokirao.

Koristite pretragu

Prvo što trebate napraviti je provjeriti jeste li blokirani ili “samo” bivši prijatelji.

Prijatelja pretražite pomoću Facebook pretrage i odaberite Osobe. Ako vas je prijatelj blokirao, nećete moći vidjeti njegov profil. Ako odaberete Prikaži sve postoji šansa da ćete vidjeti njihov profil.

Kada kliknete na njega, vidjet ćete osnovne informacije o (bivšem) prijatelju, što znači da niste blokirani, već samo “unfriendani”. Ako ne vidite ništa, riječ je o bloku.

Ako na listi prijatelja vaših zajedničkih Facebook prijatelja ne pronađete spomenutu osobu, postoji šansa da je deaktivirala svoj profil.

Provjerite stare poruke

Ako ste s osobom razgovarali u Messengeru, otvorite Facebook u pregledniku, otiđite na Messenger i odaberite sve razgovore sa See All in Messenger i odaberite razgovor sa profilom kojeg provjeravate. Ako ste bili blokirani, njihova profilna slika se neće učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime ili im pregledati profil. Slanje poruka također ne bi smjelo funkcionirati.

Ako su samo deaktivirali svoj profil, njihovo ime nećete moći ni pronaći. Umjesto njega pisat će ‘Facebook User’.

Jeste li sigurni da ste blokirani?

Jedini pravi način kako provjeriti je pitati osobu je li vas blokirala, no na sreću – to malo tko radi. Bolja alternativa je provjeriti na drugim društvenim mrežama i posjetiti tamošnje profile. Ako vas je osoba blokirala i tamo, znači da je nešto krenulo nizbrdo.

Ako ih kontaktirate putem druge mreže ne nastupajte direktno, već im recite da im nešto nije u redu s Facebookom. U najgorem slučaju možete pitati zajedničkog prijatelja.

Trebate li brinuti?

Društvene mreže su divna stvar i nude pristup ljudima od kojih biste se inače jednostavno odvojili. Problem je u tome što one mogu postati problem hraneći vaše najveće strahove.

Vrlo je važno zapamtiti da svi imaju nešto što im se događa u životu i što zbilja ne žele dijeliti – nešto što ih čini zaposlenima ili neaktivnima na Facebooku. To nužno ne znači da su vas zaboravili ili vas aktivno izbjegavaju, prenosi N1.