NEMA IZNIMAKA… Na jugu Poljuda, s Boysima: Časna, i vi na pretres, molim!

0
Foto: Facebook Niko kao Hajduk iz Splita 1950

Današnji derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu privukao je mnoge navijače. Igrači su istrčali pred puni Poljud, a Torcida je uglas bodrila Bijele.

Na južnoj tribini bili su smješteni navijači Dinama. BBB-i su na stadion stigli u pratnji policije, a zatim je uslijedilo pregledavanje. Ono što je zanimljivo jest da se među navijačima BBB-a našla i jedna časna sestra.

Časna Ivona je iz Tomislavgrada i jako voli Dinamo. Zato je derbi gledala s južne tribine, ali prije ulaska na stadion redarska služba i nju je pregledala da slučajno ne unese nešto zabranjeno…
Na južnoj tribini Poljuda na utakmici Hajduka i Dinama (1-1) bilo je nešto više od 500 Bad Blue Boysa, neki koji su krenuli iz Zagreba nisu ni došli do stadiona nego ih je policija zbog alkoholizma i pirotehnike vratila kući ili zadržala, ali zato je u društvu vatrenih Dinamovih navijača bila i jedna – časna sestra!

Doznali smo da joj je ime Ivona Jurčević, da je iz Tomislavgrada i da jako voli Dinamo. Redovnički je zavjet položila 2018. godine.

Časna Ivona navijala je s Boysima, ali prije utakmice ni ona nije mogla proći bez pregleda redarske službe. Nije se pritom protivila ni negodovala, jasno joj je da se procedure i pravila moraju poštovati. Stala je pred zaštitarku i raširila ruke, dopustivši joj da pregleda što unosi na tribine.

Nažalost, i Torcida i Boysi i ovaj su put na poljudski stadion unijeli previše pirotehnike, čak su i zapalili nekoliko sjedalica, te će njihovi klubovi opet morati platiti kaznu zbog njih.

Eto, možda su se zbog nazočnosti časne sestre barem suzdržavali nekih masnih psovki…