Filip Zubčić uzeo srebro na Svjetskom prvenstvu! To je prva hrvatska medalja još od Ivice Kostelića!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Fenomenalni Filip Zubčić osvojio je prvu hrvatsku medalju u skijanju na SP-u još od 2013. i Ivice Kostelića. U paralelnom veleslalomu u Cortini d’Ampezzo uzeo je srebro.

Rekao je Zubčić u najavi Svjetskog prvenstva kako nije puno vježbao paralelni veleslalom, ali to se danas uopće nije osjetilo. Najbolji hrvatski skijaš bio je fantastičan na putu do prve medalje u karijeri.

U osmini finala skijao je protiv Nijemca Luitza. Iskoristio je to što je startao na plavoj, sporijoj stazi od crvene pa je mali zaostatak u prvoj vožnji bez problema nadoknadio u drugoj i ušao u četvrtfinale.

Tamo je bio još dominantniji, pobijedio je Amerikanca Rivera Radamusa s čak 62 stotinke u drugoj vožnji nakon što je ponovno zbog plave staze kasnio u prvoj vožnji.

Drama u polufinalu

Najdramatičnije je bilo u polufinalu. Švicarac Loic Meillard koji je cijelo popodne bio dominantan iskoristio je crvenu stazu za pola sekunde prednosti ispred Filipa, no Zubo se vratio u drugoj vožnji i za samo dvije stotinke osigurao medalju.

U finalu je skijao protiv Francuza Faivrea, prvi je startao na crvenoj stazi, bacio se na glavu i nažalost, napravio veliku grešku zbog čega je kasnio već u prvoj vožnji. U drugoj nije imao pravu šansu na sporijoj plavoj stazi i Francuz je stigao do zlata.

Unatoč tome, ovo je fantastičan uspjeh za hrvatsko skijanje. Zubčić je opet potvrdio da je u formi karijere osvajanjem prve medalje hrvatskog skijanja na SP-u još od Ivice Kostelića 2013. Kostelić je uzeo srebro u kombinaciji 2013. u Semmeringu.

dp/foto:screenshot

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Veliki znanstveni skup o Bleiburgu: Kako su se komunisti nakon rata obračunali s “narodnim neprijateljima”

Centar za obnovu kulture (COK) poziva sve ljubitelje povijesti da prisustvuju online znanstvenom skupu na kojem će predavanje pod...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img