Saturday, October 16, 2021
HomePremium SadržajNije se trebao ni oglašavati! Iznuđene izjave su kontraproduktivne: Nije rekao...

Nije se trebao ni oglašavati! Iznuđene izjave su kontraproduktivne: Nije rekao ništa bitno, a dolio je još malo ulja na vatru!

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac sazvao je u petak izvanrednu konferenciju za medije na temu napada pripadnika vukovarske navijačke skupine Grobara na dječaka od 13 godina u Vukovaru koji je nosio hrvatska obilježja.

“Takav događaj je za svaku osudu. Napad na maloljetnu osobu ili odraslu osobu samo zato što je netko na komadu svoje odjeće, u ovom slučaju maske, imao obilježje koje se nekome ne dopada, predstavlja alarmantan čin agresivnosti, netolerancije i nepoštivanja razlika. U ime SDSS-a želim obitelji ovog dječaka izraziti našu ispriku zbog toga što je njihovo dijete doživjelo. Ne postoji nikakvo opravdanje za ovaj čin, neovisno o tome što je osoba koja je posegnula za nasiljem proživljavala. To ne pripada u ponašanje koje se može bilo čime opravdati”, rekao je Pupovac na početku konferencije.

Poruka “političkim piromanima iz Vukovara”

“Politički piromani u Vukovaru i drugim mjestima, koji mene i druge prozivaju da ne reagiramo na svaku vatru koja nastaje zbog njihovog piromanskog ponašanja, trebaju biti svjesni da su oni ti koji potpiruju vatru. Krajnje je vrijeme da oni shvati da se političkim piromanstvom ne može upravljati gradom kao što je Vukovar i da se političkim piromanstvom ne mogu rješavati međuetnički problemi. Time se ne mogu rješavati odnosi između srpske i hrvatske zajednice, za to je potreban drugačiji pristup. Treba raditi na međunacionalnom povjerenju. Zabrinuti smo što čujemo da ponovno izabrani gradonačelnik Vukovara najavljuje da će ukinuti manjinske škole jer se to njima ne sviđa. Oni ne vide problem u sebi i svom političkom piromanstvu, nego u zajamčenim pravima nacionalnih manjina, pravu na školovanje na vlastitom pismu. Proteklih godina bilo je nasilnih događaja u mladoj populaciji, a nas zanima hoće li se oni nastaviti. Nadam se da ljudi koji drugačije misle i shvaćaju, koji umjesto ukidanja manjinskih programa mogu ponuditi multikulturalni koncept škole, za što sam se i sam zalagao, da će i oni reći ‘ne’ i u gradskom vijeću i u Saboru, takvim nastojanjima i najavama”, rekao je Pupovac.

Je li ovo najgori incident u Vukovaru dosad?

“Ne bih kategorizirao je li najgori ili nije, ali svakako je grozan i nedopustim. Znamo da i sam napadač ima dijete iste dobi. Nepojmljivo je za mene kao oca, kao djeda, da se poseže za tim. To samo pokzazuje koliko mi imamo posla i što sve trebamo učiniti da se takve stvari ne događaju”, odgovorio je Pupovac.

“U nekim stvarima je postrožavanje kazne dobra stvar, negdje nije dovoljno. U našem slučaju to neće biti dovoljno, ni u smislu ZDS ni u smislu četničkih kokardi. Treba osvijestiti koje je to zlo. Moramo imati jasnu političku osudu, javnu osudu koji su to politički piromani u tom području. Djeca moraju odrastati bez pritiska, bez da budu žrtve tih simbola i ideologija”, rekao je Pupovac.

“Nije najvažnije gdje će biti obilježena obljetnica Oluje, nego kako”

Nije htio komentirati prepucavanje predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkoviće oko proslave obljetnice Oluje.

“Ne bih utrčavao u bojno polje dvojice političkih ratnika. Mislim da nije najvažnije gdje će biti obilježena obljetnica Oluje, nego kako. Mi smo lani započeli proces u kojem je obilježavanje godišnjice Oluje pokazalo kako se možemo početi približavati jedni drugima, priznavati ono što je važno i hrvatskoj i srpskoj strani”, rekao je Pupovac.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Pupi je kao i gotovo svaki dan svakom loncu poklopac.
    On naziva i izaziva podjele. Za njega su njegovi do zuba naoruzani Srbi “samo civili”. 12 sacekanih i ubijenih redarsvenika su bili na duznosti oslobadjanja od terorista Srba njihovog kolege. E zato su i oni morali biti pobijeni jer se u Beogradu isplaniralo pripojiti tzv Krajinu Srbiji. On je intelektualni-cetnik jer je u Hrvatskoj manjincima dato vise prava nego vecinskom hrvatskom narodu: za njega naoruzani civili su vece zrtve nego na sluzbenoj duznosti 12 redarstvenika. Dakle, za tog kumrovackog cetnika intelektualca se u Hrvatskoj nije smjelo ni uvoditi red bez dozvole Pupavca? Mali mozak imas jer imas ravnotezu i hodas dok za razum i razboritost ocito bi trebali poraditi psihijatri i dugo pokusavati neuspjesno da ispravi krivu Drinu jer za to nema lijeka a psohoanaliza jos manje ima efekta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments