Foto: YouTube

Dramatične vijest stizale su prvo iz Izraela i Palestine, Hamas je napao, Izrael je uzvratio. Međutim, nije to bilo sve. Libanonski šijitski pokret Hezbolah gađao je u nedjelju tri izraelska vojna položaja na području farme Shebaa u znak solidarnosti s palestinskim narodom, na što je Izrael uzvratio topničkom vatrom i dronom na južni Libanon. A prije neki dan izbornik Libanona postao je – Nikola Jurčević!

Iako mu nije bilo do zezanja u tako ozbiljnim i teškim vremenima, kazali smo mu; ‘eto, postali ste izbornik Libanona i odmah je počeo rat‘…

– Možete li to vjerovati? Zamislite, baš nevjerojatan splet okolnosti, je li to moguće? Sjedio sam jučer navečer sa suprugom i čitam o svemu što se dogodilo u Izraelu, znam da je cijelo ovo područje povezano. I onda krene priča s Libanonom, nevjerojatno – kazao nam je Jurčević koji se javio iz glavnog grada Libanona Beiruta, pišu Sportske novosti.

Priča nam da se trenutačno nalazi u hotelu.

Rekao bih da je situacija u Beirutu normalna. Ali naravno da nije baš ugodno kad slušam i čitam sve te vijesti. Baš sam sad odvezao suprugu na aerodrom, ona leti za Zagreb. Ja s reprezentacijom u noći letim u Podgoricu gdje igramo prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Nakon te utakmice letimo za Dubai gdje prijateljski sraz igramo s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nitko ne zna što će se dalje događati. Vlada neizvjesnost, definitivno nije ugodno… Ali u ovom trenutku nema straha ili panike. Iako ja ne izlazim previše van da bih to mogao konačno potvrditi.

Jesu li mu što kazali ljudi iz libanonskog saveza, upozorili ga ne nešto, pričali s njime o trenutačnim događajima?

– Ne… Nisu mi ništa kazali. Nekako se želim što manje s tim opterećivati. Čekam da u noći odletimo na te dvije utakmice. Ali svi se nadaju da će se ta situacija smiriti, da neće eskalirati do većih problema. U ovom trenutku je sve neizvjesno i otvoreno.

Inače, Libanon sve svoje utakmice igra na neutralnom terenu…

– To je zato što ovdje nije moguće igrati, ne postoje tereni s normalnom travom. Tako da je to i u normalnoj situaciji problem, jer sve svoje domaće utakmice igramo vani. A sad se dogodila ova nevjerojatna koincidencija.