Foto: screenshot
Nikola Kajkić oglasio se na svom Facebook profilu o otkazu Hrvatskom policajcu koji se odazvao mobilizacijskom pozivu Srbije.

“SKANDAL: HRVATSKI POLICAJAC MOBILIZIRAN U SRPSKU VOJSKU!

S obzirom na to da sam ovu aferu prvi otkrio, i javno objavio još 16. prosinca 2022 godine, a zbog čega me je policajac Milan Čujo i kazneno prijavio (zato što sam otkrio ovaj događaj), smatram bitnim napomenuti, podsjetiti i naglasiti;

-što je radila SOA?
-što je radila VSOA?

Uistinu je pitanje što su oni radili s obzirom na to da im ja moram otkrivati mobilizaciju od strane druge države na prostoru naše države!

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je na temelju članka 112. stavka 2. i 3. Zakona o policiji („Narodne Novine“, br. 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16 i 66/19) od 7. studenog 2022. godine rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koji je raspoređen u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku, Postaju granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. citiranog Zakona.

Naime, navedeni policijski službenik je na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske te strane zemlje, radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja.

Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe.
Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja.

Uistinu je točan podatak da Milan nije jedini policajac (srpske nacionalnosti), koji je mobiliziran za potrebe srpske vojske! Postavlja se pitanje što su radile vojna obavještajna služba (VSO), što je radila SOA pa im je promaklo mobiliziranje Srba po Hrvatskoj??

Ja nikoga ne mrzim, ali niti jedna ozbiljna država ne može si dopustiti da njezine policajce mobilizira druga država za potrebe napada ili agresiju na treću međunarodno priznatu državu!” – napisao je Kajkić

Anita M.