Foto: Screenshot Projekt Valebit
Nikola Kajkić, županijski vijećnik u Vukovarsko-srijemskoj županiji i bivši policajac, optužio je HDZ da podmeće njegovom sinu Mateju.

“Lokalni HDZ-ovac i gradonačelnik Vinkovaca (Ivan Bosančić), u “ofenzivi”preko YUtarnjeg (urednice Slavice Lukić Pupovceve supruge), i “centrale HDZ a”, novinarima portala, naokolo šalje sms poruke u vidu “obavijest”o presudi (koju je prethodnim dogovorom pribavio i poslao yutarnjem listu), koji su to po nalogu HDZa objavili, te Ivan nadalje od drugih novinara traži objavu članaka protiv Nikole Kajkić i njegovog sina (za ovo posjedujem screenshot poruka koje je slao novinarima i iste ću proslijediti USKOKU, znajući da neke od tih novinara financira iz gradskog proračuna a nekima je….), pa shodno tome smatram bitnim naglasiti da ako tako ocrnjuje svoje kolege iz HDZ, mene nećeš!!!

Očito je da AP i Ivanu Bosančiću odnosno HDZ u smeta baner “EUTANAZIRAJTE HDZ”!!!U nedostatku argumenata da opravdaju kritiku nezakonitih radnji Ministra Gordana Grlić Radmana i zbrinjavanja eutanaziranih svinja, zbog bolesti svinjske afričke gripe, zasmetao im je Transparent “EUTANAZIRAJTE HDZ”, shodno tome Ivan Bosančić u ime HDZ a sad udara po mojoj djeci… mojoj obitelji!!! pa to ni četnici 1991-1992 nisu radili i to oni četnici koji su s njima danas u koaliciji!!! danas njegovi i njihovih glasaća Iz Mirkovaca). Ali dobro…idemo dalje; Prije svega, postavlja se pitanje odakle Ivanu Bosančiću sudska odluka?? koju do danas niti moj sin (Mateo) nije zaprimio od suda?? kao i kako komentirati sudsku odluku koja nije pravomoćna??

Sudsku odluku koju je donio sudac za mladež!!!!!Sa druge strane, djeca kao djeca u životu zbog društva i radoznalosti čine razne stvari, ponekad nepromišljeno i iz znatiželje ili gluposti (da li je krimen ako mladi čovjek konzumira marihuanu?), ja imam svoj stav o tome, ali ne osuđujem nikoga, kao niti bilo koga zbog toga aboliram…. ako je to i konzumirao? svatko od nas ima pravo na svoj stav i mišljenje o tome! Međutim Ivan Bosančić nije spomenuo da je nacelnik postaje Vinkovci abolirao policajca koji je tukao mog sina pri uhićenju i da je zbog toga protiv policajca podignuta optužnica pred Opcinskim sudom u Vinkovcima!

Da je nacelnik policijake uorave nagradio tog policajca nagradom… tu cu stati! Ali sve to je mizerno i beznačajno u odnosu na ono što oni iz HDZ a rade (provizije za sklopljene poslove, namještanje natječaja, zapošljavanje i uhljebljavanje, pijanke i objedovanje na račun građana, ljetovanje na račun poslovnih suradnika, korištenje službenih vozila u privatne svrhe i ima toga u nedogled)!

Sa druge strane Ivane Bosančiću i drugi HDZ ovci… Vama na znanje i podsjetnik; nikada se niste ovako oglašavali kada je primjerice; moja najmlađa kčer Leonarda, dvije godine uzastopno na državnom dvoranskom prvenstvu u tenisu u juniorskom statusu bila VICEPRVAKINJA a slijedeće godine u SENIORSKOM DVORANSKOM DRŽAVNOM PRVENSTVU je bila treća u RH (u singlu)! Uz napomenu da je rezultate ostvarila individualno nastupajući i pronoseći ime TK Vinkovci, (to je činila i na jako velikom broju međunarodnih turnira), bez i jedne kune pomoći ili stipendije od grada ili županije, pored toga druga moja kćer Nikolina je bila kapetan seniorskog odbojkaškog kluba VINKOVCI, gdje je tri godine zaredom igrala 1B ligu i bile doprvakinje Hrvatske! trenirala je nekoliko godina mlađe uzraste i sve to bez kune naknade za treninge i igru (HDZ na vlasti u gradu i županiji). Uz napomenu da ste druge igrače i trenere plaćali…ali dobro!

Vezano za mog sina Matea, koji je danas vrlo dobar, izvanredni student! druge godine ekonomskog fakulteta, danas ima svoju malu tvrtku i na jadranu se bavi ugostiteljskom djelatnosću, živi i školuje se od svog rada kroz realni sektora!!! nije član niti jedne stranke…….pa ako je i pušio marihuanu i shvatio da to nije pravi put zar ja kao ne trebam biti podrška ne samo svom već i svakom drugom djetetu koje u životu pogriješi i shvati pogrešku, svatko od nas u mladosti i ludosti činio nešto zbog čega žali a danas to sigurno ne bi ponovio!!!

U politici moraš biti i intelektualno mudar i osviješten da bi bio dobar političar! Ne možeš paralelno voditi dva života iskren i lažljiv! obitelj i djeca su uvijek ispred politike, pametan čovjek radi u tom dijelu raščlambu ili povlači paralelu i ne koriste za jeftine političke obračune obitelj, to čine samo budale i primitivci.

Evo… ja ovim putem pozivam javno da se gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik HDZ grada Vinkovaca Ivan Bosančić i direktori njegovih gradskih tvrtki zajedno samnom odazovu na testiranje od konzumacije opijata i da se rezultat objave javno… to možemo učiniti sutra… ili prekosutra, kasnije ne! (Ishlapit će ??)Isprike na kojoj gruboj riječi, ali očito je da dolazi vrijeme kada nitko od nas ne smije biti imun, moramo podici glavu gore, dati svoj doprinos, izaći na izbore i promijeniti ono što je loše”, napisao je Nikola Kajkić.

Podsjetimo, Jutarnji list je objavio da je zbog prtljanja s drogom koju su prodavali na sitno po vinkovačkim ulicama, pa i u blizini jedne gimnazije, na Općinskom sudu u Vukovaru nepravomoćno su osuđena dvojica 23-godišnjaka Ivan N., stari policijski znanac te Mateo Kajkić., sin aktualnog županijskog vijećnika te bivšeg policajca i predsjednika policijskog sindikata. Za razliku od Ivana N. koji je dobio djelomičnu uvjetnu kaznu od 13 mjeseci, čiji dio od šest mjeseci mora odslužiti, dok je ostatak uvjet na dvije godine, Mateu K. je dosuđena uvjetna godina dana s dvogodišnjim rokom kušnje. Obojica moraju solidarno platiti 492 eura sudskih troškova u što je uračunato i vještačenje.

– Žao mi je što je došlo do ove situacije. Marihuanu sam koristio od 2018. do 2020., ali ju nikada nisam prodavao pa tako niti Ivanu N. ni Robertu H.

Ispred vinkovačke gimnazije nisam bio 3. srpnja 2020. niti sam se tamo našao s njima, pa niti ostala tri puta tog srpnja. Znam da su njih dvojica konzumenti, ali mi nije jasno zašto kažu da su drogu od mene kupili. Valjda zato da ne odaju pravo ime prodavatelja. Te 2020. kad se sve ovo zbilo, shvatio sam u kakvoj sam se situaciji našao i prestao sam konzumirati drogu. Studiram na ekonomskom fakultetu, ljeti se bavim ugostiteljstvom, a roditelji mi pomažu. Prilikom uhićenja doživio sam neugodna iskustva jer su me policajci dok sam ulazio u policijsko vozilo gurali i udarali. U mom domu u pretresu ništa nije nađeno i otac me pitao jesam li stvarno to učinio. Odveden sam u pritvor pa na ispitivanje gdje me policajac udario u rebra pa sam počeo plakati. Na ispitivanju na ODO-u sam razmišljao da sve priznam i da se završi – branio se Mateo K. koji je porekao prodavanje marihuane osim dana 25. lipnja 2020.

Ivan N. je, pak, ispričao da marihuanu koristi od 2015. i da ju je kupovao za vlastite potrebe za 13,27 eura po gramu u ono vrijeme. Rekao je i da je Robert H. nazvao Matea i pitao ga ima li 10 grama marihuane. Dogovorili smo se da se nađemo kod gimnazije i Mateo je svakome dao po pet grama. Svaki mu je platio 39,81 euro. I jedino tada ju je, otkriva, kupio od Matea dodajući da mu je tjedno trebalo pet do 10 grama.

– Od Matea sam kupio pet grama od čega sam ispušio četiri, a gram sam prodao Robertu za 13,27 eura. Da bi me Robert opet zamolio nove grame marihuane pa sam provjerio s Mateom te kupio 10 grama za 86,26 eura, od čega sam ja platio 39,81, a Robert 46,45 eura – ispričao je Ivan N. koji je još dva puta, tvrdi, od Matea kupio drogu.

Kupac Robert H. obojicu optuženika poznaje iz srednje škole te je od obojice znao unazad dvije godine, posvjedočio je, kupiti marihuanu.

-Taj zadnji put našli smo se kod Bosuta. Otišli smo do gimnazije gdje nas je čekao Mateo od kojeg sam preuzeo pet grama. Dok sam išao u srednju, od Matea sam isto znao kupovati marihuanu, u gramima. Poznato mi je da je Mateo znao marihuanu prodavati i u školi – otkrio je, među ostalim, svjedok od kojeg je u inkriminiranom trenutku policija oduzela 6,06 grama marihuane.

Ivanu N. je oduzeto 1,8 grama, digitalna vaga s tragovima speeda, dok je od Matea K. oduzet Samsung Galaxy S 9, ali i zračna puška Slavia 631 model 77 kalibra 4,5 te kutija sa 73 diabole.