22/06/21

Novčana pomoć za novorođenu djecu

Općina Dugopolje nalazi se u četvrtoj grupi

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Novčana pomoć osigurana je od strane Županije za svu novorođenu djecu.

Splitsko-dalmatinska županija osigurala je novčanu pomoć za svu djecu rođenu u 2018. godini. Visina pomoćni uvjetovana je općinom prebivališta roditelja ili skrbnika. Također, važno je i da li je dijete prvo u obitelji ili ima starije braće i sestara.

Kao i nedavna odluka o dodijeli besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima sa područja županije, ova odluka će roditeljima također dobro doći.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti i koristiti roditelji ili posvojitelji. Pomoć se može zatražiti ako su roditelji državljani RH. Također, roditelji moraju imati prijavljeno prebivalište na području grada ili općine u sastavu Županije, u neprekidnom trajanju najmanje tri godine neposredno prije rođenja djeteta. Nakon isplate novčane pomoći, roditelj i dijete moraju imati prijavljeno prebivalište  na području općine ili grada u sastavu Županije neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Novčanu pomoć može ostvariti i obitelj u kojoj samo jedan od roditelja ima prebivalište na području općine ili grada u sastavu Županije, u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine prije rođenja djeteta, a drugi roditelj strani državljanin s privremenim ili stalnim boravkom u Županiji, u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane naknade u cijelosti.

Općine i gardovi podijeljeni su u pet grupa. Visina novčane pomoći ovisi o tome u kojoj grupi se nalazi općina u kojoj roditelji imaju prebivalište.

Općina Dugopolje nalazi se u četvrtoj grupi. Novčana pomoć u toj grupi iznosi:

Maksimalni iznos trogodišnje potpore može iznositi do 77.000,00 kuna. Iznos novčane naknade ovisi o broju djece. Sredstva će se isplatiti jednokratno.

Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnosi se Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu Skrb. Zahtjev se podnosi u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Macan objašnjava zašto sad odjednom Plenković ide u Brezovicu: Tri godine nema izbora pa može raditi što hoće

Andrej Plenković prvi će put kao premijer sudjelovati na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kraj Siska. I...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img