Foto: Društvene mreže/Ilustracija

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 13. kola SuperSport HNL-a. 

Kažnjena su nakon ovog kola tri kluba – Dinamo, Hajduk i Slaven Belupo.

Najveću novčanu kaznu dobio je Hajduk, a obrazloženje odluka prenosimo u cijelosti:

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Dinamo – Lokomotiva domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 75. minuti zapalila osam baklji, četiri dimne bombe i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna bačena na teren za igru, jedna baklja i jedna dimna kutija bačena u prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete bačene u teren za igru. Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute. Po završetku utakmice utvrđeno je oštećenje 10 sjedalica na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.500 eura.

Kažnjava se i zbog toga što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide u 82. minuti uzvikivali “Cigane, Cigane” sucu utakmice, prilikom sudačke odluke, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.600 eura.

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 13. kola Slaven Belupo – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom dijelu zapadne tribine, od 73. do 76. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih je jedna ubačena na teren za igru, jednu baklju i jednu dimnu kutiju bacila na prostor ispred iste tribine, dok su tri rasprskavajuće rakete ubačene u teren za igru, a ostale dogorjele na tribini. Zbog gustog dima od zapaljenih baklji i dimne kutije sudac utakmice je zaustavio igru u trajanju od tri minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.