HomeKolumnaO IDEJI LJEVICE ZA LEGALIZACIJU CANABISA: “Došlo je naših pet minuta” je...

O IDEJI LJEVICE ZA LEGALIZACIJU CANABISA: “Došlo je naših pet minuta” je ono što je politički i identitetski ratio ove legalizacije, a “tko ne voli Božu Vreću, kromanjonac” je jedini program koji imaju

PIŠE VANJA ZLATOVIĆ

Prvo, ja mislim da je legalizacija canabisa kompenzacijski politički projekt socijaldemokratske političke platforme sa očitom svrhom da se dodvori i zgusne svoje izborno tijelo. Dakle da je cilj i motiv inicijative politički, i ništa drugo.

Poruka je darkerske kvaziljevice ova – nismo mi ognjištari i dupljaši, identitetska kloaka lažnog domoljublja i klerofašističke Hrvatske, mi ne slušamo Thompsona i ne idemo na zornice….mi zapalimo trubicu trave i radimo u IT industriji, mi nismo “oni”, pizda im materina ustaška, neće oni više držati ovu zemlju u ropstvu.

To “došlo je naših pet minuta” je ono što je politički i identitetski ratio ove legalizacije. A kad kažem “kompenzacijski”, time mislim da je to zamjena za činjenicu da nisu nikakva ljevica, da ne znaju biti ljevica, da ne žele niti biti ljevica, nego da jedino žele ustrajati u negativnoj politici prokazivanja što oni nisu, nisu zaostali, nisu krezubi, nisu nasilnici kojima skidaju kazne jer su branitelji…ali ne nude nego libetarijansko “sve može” i ništa drugo.

Da je to ono “tko ne voli Božu Vreću, kromanjonac”, i da je to jedini program koji imaju. A ja se osjećam ljevičar, i to me smeta, ljuti i boli, briga me u koje note udara haralampije Vice Batarelo i Damir Stojić.

Da, mislim da je to pokušaj potkupljivanja identitetske ljevice. I ništa drugo. Pa borite se protiv ovih što u Slovensku nose vreće gotovine, ne znam da ćete se ovako boriti žešće.

Nego ćete kenjati, čekati džeparac izvana ili preko neke razine proračuna, smotavati trubicu, i sve će biti isto. Konačno….kurzivom – ovo je još jedan od razloga zbog kojeg bi vas drug Tito strijeljao po ulicama kao lovačko društvo pse lutalice. To je već.. otprilike peti razlog, a ne postoji niti jedan zašto ne bi.

I još nešto mislim. Da u blaženom stanju legalizirane napušenosti neće socijaldemokrat i ljevičar lakše skočiti “kad netko u susjedstvu tuče ženu”, nego da će samo pojačati glazbu u slušalicama i biti veći cinik. Da žustrije i odlučnije neće stati pred bagere Krašograda, i spašavati livade od plesa kapitala. Mislim i da je ta dostupnost olakšavajuća okolnost za odustanak od fakulteta, eto to mislim.

Mislim i da je mafiji ovo dobro, 30g u tegli će biti EPP, a drugo će oni…ali toj ljevici i ne smeta mafija. Jer vi koji kupujete travicu, kupujete je od onih koji kupuju od onih koji kupuju od onih koji su SVE protiv čega se kao borite, i koji trguju živim petnaestogodišnjakinjama, lome prste bakicama jer im unuk ne vraća kamatu, drže prostituciju i pornografiju gdje u kavezu zapišavaju izbjeglice, i to vi već pomažete kad kupujete travu i kad povučete dim mislite da ste Erich Fromm, a zapravo i niste.

Da “ti koji peru novce od droge i trgovine ljudima preko HDZ-a”, njih već financirate. A sad ćete i više i slobodnije, jer 30g vam neće biti dosta.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari