Objavljen novi Crobarometar: HDZ i dalje najjača stranka, vlada pesimizam kod građana. Milanović prvi po pozitivnom dojmu…

0
Foto: Dnevnik.hr

Jedna od glavnih tema u listopadu bila je i INA te općenito energetska politika, koja s dolaskom zime dolazi sve više u fokus ne samo stručne javnosti nego i građana, piše Dnevnik.hr.

HDZ je i dalje vodeća stranka. Imaju potporu 28,4 posto sigurnih i vjerojatnih birača. Nema velikih promjena ni kod SDP-a. Kao i prošlog mjeseca na drugom su mjestu s 12,7 posto potpore.

Foto: Dnevnik.hr

Treći je MOST s 8,9 posto, slijedi Možemo koje podržava 7,9 posto ispitanika.

Građani pesimistični i ne odobravaju rad Vlade

Građani su i dalje dosta pesimistični, pa tako da zemlja ide u lošem smjeru misli njih 75 posto. Da je smjer u kojem zemlja ide dobar misli 19 posto, dok jasan stav nema šest posto ispitanika.

Rad Vlade ne odobrava 66 posto birača, odobrava ga 26 posto birača. Niti odobrava niti ne odobrava je osam posto ispitanih.

Potpora predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću je stabilna.

Foto: Dnevnik.hr

Naime, 40 posto ispitanih uglavnom odobrava njegov rad, dok 55 posto ne odobrava. 5 posto ispitanih nema jasno definiran stav. 

Zoran Milanović prvi je i po pozitivnom dojmu kod ispitanika. Tako o njemu misli 50 posto ispitanih, a 44 posto o Zoranu Milanoviću ima negativan dojam. Božo Petrov je drugi s 40 posto pozitivnog dojma, dok 45 posto o njemu misli negativno.

Tomislav Tomašević je na trećem mjestu. 39 posto ispitanih o njemu misli pozitivno, a 44 posto ima negativan dojam.

Slijedi Ivan Penava s 37 posto pozitivnog dojma kod birača i 44 posto negativnog.

Foto: Dnevnik.hr

Korupcija…

Među najveće probleme u zemlji građani ističu korupciju i kriminal na visokoj razini, zatim teme koje su povezane, a to su visoke cijene i inflacija, gospodarstvo te životni standard i niske plaće.

Dnevnik.hr