Foto: Promo

Oliver Dragojević napustio nas je u ljeto 2018., a uskoro stiže novi album s 12 novih pjesama. Jednu od njih moći ćemo poslušati od četvrtka. Riječ je o pjesmi ‘Ne mogu ti reći’.

Oliverova  obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo i još jednom osjetimo kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje.
I nastao je album s novim pjesmama Olivera – „Dolaziš“.

Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao:

“S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma “Ne mogu ti reći” autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma.

Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada.” – emotivna je i zahvalna bila Oliverova obitelj.

Album od dvanaest pjesama predstavlja prvi singl – „Ne mogu ti reći“  koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

“Biti dio Oliverovog opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On.”, emotivan je bio je Matko Šimac.

Spot za pjesmu radio je Matko Petrić koji već mnogo puta surađivao s Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverova unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.

“S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju je bila za pjesmu ‘Ostani’  s CD-a ‘Neka nova svitanja’. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove ‘Sreća’ , ‘Gdje to piše’.

U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam.  Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot”, rekao je Marko Petrić.

Pjesma “Ne mogu ti reći” dostupna je na svim streaming servisima. Komentari na društvenim mrežama govore kako se pratiteljima pjesma itekako svidjela.

‘I sve je stalo, koža se naježila, a suze krenile…’, ‘Strava’, ‘Prvi takt pisme i njegov glas, suze niz lice iste sekunde, koža se naježila, čudo je bio i je. Zauvik’, pisali su.

Oliveru u čast je u nekoliko gradova diljem Hrvatske održan je  koncert ‘Tragom Olivera’. U petak će Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dupini, Tedi Spalato, Cambi, Petar Dragojević, Dino Petrić i mnogi drugi zapjevati u osječkoj dvorani Gradski vrt. Pjevat će se nezaboravni hitovi legendarnog Olivera, koji je za života ostavio trag u beskraju.