OBULJEN: MILANOVIĆ ME PODSJEĆA NA HASANBEGOVIĆA? ‘Izmišlja sukobe, neprijatelje, svađa se da bi bio u medijima. Podsjeća na retoriku ekstremnih političkih pokreta’

0
foto:screenshot

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek dala je intervju Jutarnjem listu u kojem je propisno iskritizirala javne istupe predsjednika Zorana Milanovića. Njegovu retoriku usporedila je s “ekstremnim političkim pokretima”, čak je povukla paralelu između Milanovića i Zlatka Hasanbegovića.

No, morala je odgovoriti na pitanje i je li ona bliska s platformom “Možemo!”, kako to tvrdi “radikalna desnica”.

“Isto kao što radikalna ljevica kaže da nastavaljam stopama svog prethodnika. Ne obazirem se na one koji kontinuriano bilo s kranjnje lijeva ili krajnje s desna pokušavaju kontaminirati kulturu ideološkim podjelama. Jedini ispravni pogled je da baš kultura bude područje uvažavanja u kojem moraju postojati različiti politički, svjetonazorski, estetski i svi drugi stavovi i na tome čvrsto stojim. Narativ je potpuno isti s krajnje ljevice i kranje desnice.

Milanovića se dotakla kod pitanja ima li on isti odnos prema medijima s premijerom…

“Ne vidim da je to usporedivo. Predsjednik Vlade i svi mi njegovi suradnici imamo odgovornost u teškim okolnostima dnevno donositi odluke i posvećeni smo rješevanju problema koje su nam donijele krize. nastupamo i govorimo o temama koje su egzistencijalno važne za naše građane. S druge strane, predsjednik me ponekad podsjeća na mog prethodnika. Stalno izmišlja sukobe, neprijatelje, stalno se s nekim obračunava i svađa da bi na takav način bio u medijima. Kad smo zadnji put čuli da je o nečemo govorio afirmativno? O bilo kome da je govorio bez ljutnje? Stvarno me podsjeća na retoriku ljudi koji pripadaju nekakvim ekstremnim, bilo lijevim ili desnim, političkim pokretima.

dp/foto:screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here