13 C
Split

Od danas se za cijepljenje možete prijaviti putem interneta ili telefonom

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Dana 1. ožujka 2021. godine pokrenut  je sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19. Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava preko cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011.


Od ponedjeljka, 1. ožujka 2021., svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj mogu se prijaviti  za cijepljenje preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr ili telefonom na 0800 0011gdje će prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Kao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporuča se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. 

Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave.

Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.


MISLI NA DRUGE, CIJEPI SE!


Internetska stranica „Cijepi se“: cijepise.zdravlje.hr
Dodatne informacije: www.hzjz.hr 
Besplatni telefon: 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati)

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img