13 C
Split

Od jeseni zbog usklađivanja rastu mirovine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Umirovljenici bi zbog usklađivanja mirovina u rujnu trebali dobiti veću mirovinu. Prosječna će narasti za 60 kuna, najniža za 40. Provjerili smo što si za taj iznos mogu priuštiti.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u srijedu da će usklađivanje mirovina, koje bi se trebalo provesti u rujnu, iznositi 2,44 posto, što je povećanje od 60 kuna na prosječnu mirovinu i 40 kuna na najnižu mirovinu.

“Time nastavljamo trend relativno visokih usklađenja mirovina i, između ostalog, polučujemo jedan od ciljeva mirovinske reforme kroz promjenu načina usklađenja”, rekao je ministar Aladrović uoči užeg kabineta Vlade.

Prosječna mirovina narast će za 60 kuna, a oni s najnižom mirovinom dobit će 40 kuna više. Za taj novac mogu kupiti šest štruca kruha, šest litara mlijeka, pola kilograma kave, pet litara ulja, četiri kilograma nektarina (ako su na akciji), otprilike kilogram sira ili jeftinije salame. Da ne bi bilo zabune, ne mogu kupiti sve to nego nešto od toga.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Dragovoljci u vrijeme korone umiru od tumora, a Ministarstvo branitelja i dalje pere ruke kao Poncije Pilat

Kninski branitelj Tomilsav Čolak nedavno je poslao  priopćenje nakon što je na području Šibensko-kninske županije preminuo još jedan dragovoljac...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img