Uz veličanstvenu ceremoniju i duboko poštovanje prema našoj bogatoj povijesti, jučer je svečano otvoren spomenik koji odaje počast svim hrabrim domoljubima od vremena pokrštavanja Hrvata pa do danas. Spomenik su otkrili vitez Marko Skejo i pukovnik Marko Miljanić. Ova monumentalna struktura nije samo kamen, već živući podsjetnik na hrabrost i žrtvu naših predaka tijekom proteklih stoljeća.

U srcu našeg sela, spomenik stoji kao simbol zajedništva, hrabrosti i odlučnosti našeg naroda. Ovaj čin nije samo obilježavanje prošlosti, već i podsjećanje na važnost ujedinjenosti i poštovanja prema onima koji su položili svoje živote za našu slobodu. Tisuće imena, svaka sa svojom pričom hrabrosti, sada su vječno uklesane u ovu spomeničku baštinu.

Svečanost je bila obogaćena emotivnim govorima, molitvama i glazbenim izvedbama koje su dodatno pojačale dubinu trenutka.

Ovaj spomenik nije samo podsjetnik na našu prošlost, već i izazov za budućnost. Neka nas potakne na trajnu zahvalnost prema onima koji su nas obogatili svojom hrabrošću i neka nas inspirira da njihovu baštinu očuvamo kroz ljubav prema domovini, razumijevanje među ljudima i trajno zalaganje za mir i slobodu.

No, tu nije kraj veličanstvenosti ovog dana. U sklopu svečanosti, posjetitelji su imali priliku obići izložbu s preko 80 umjetničkih radova posvećenih hrabrim domoljubima. Svaka slika, skulptura i instalacija nosi sa sobom priču o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema domovini. Umjetnici su kroz svoje radove prenijeli duboku emotivnost i snagu koja proizlazi iz sjećanja na naše heroje.

Ova izložba je više od umjetnosti; to je putovanje kroz vlastitu povijest, podsjetnik na hrabre čine naših predaka koji su utkali svoju hrabrost u temelje naše nacije. Svaki rad na izložbi svjedoči o dubokom poštovanju prema prošlim generacijama i inspirira nas da njihovu hrabrost prenosimo dalje.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE

Foto: Dugopolje org