Oglasio se GNK Dinamo: ‘Livaja? Očekujemo reakciju HNS-a i policije!‘

0

Nakon poraza od Hajduka nogometaši Dinama odbili su medijima dati izjave (po službenoj dužnosti učinio je to samo v.d. trenera prve momčadi Željko Kopić), no u ponedjeljak navečer na klupskom se portalu pojavilo službeno priopćenje.

Maksimirski se klub očitovao uglavnom o Hajdukovim navijačima, ali i uvredljivom skandiranju splitskih nogometaša, te je izravno apelirao na HNS (pozivajući se na ”slučaj Bebek”) da pokrene disciplinski postupak.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „MRZIN DINAMO“, a zatim i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka.

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja.

Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion.

Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili.

Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje. GNK DINAMO

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here