Bivši nogometaš Hajduka Mijo Caktaš od četvrtka 1. srpnja službeno više nije igrač tog kluba

Caktaš je gotovo cijelu prošlu sezonu trenirao s drugom momčadi jer se nije slagao s upravom kluba, odnosno nije htio smanjiti svoja primanja.

U razgovoru za 24 sata Caktaš je otvorio dušu i rekao što se događalo svih ovih mjeseci dok je bio udaljen od prve momčadi splitskog kluba.

“Predsjednik je želio na mom primjeru dokazati svoju veličinu i moć. “Ako tebe riješim, s ostalima mogu što god hoću”, kazao mi je jednom. Tada sam imao dojam da priča o dogovoru, ako se sa mnom dogovori, da će na dogovor pristati i ostali. Ali sad vidim na što je mislio, i kako me se “riješio”.

On nije čovjek iz nogometa i ne zna kako se ponašati prema igračima i trenerima, na koncu prema kapetanu i najboljem strijelcu kluba. Žalosno je kako se riješio i nekih kvalitetnih zaposlenika kluba o čemu se malo zna, kako se razilazio s trenerima, igračima…

Lako je tako biti predsjednik, baratati tuđim novcem bez odgovornosti za propuste, i igrati se ljudskim sudbinama. Lukša Jakobušić se ponaša kao da je Hajduk njegov privatni klub, a Hajduk je veći i od njega i od mene, i od svih nas skupa“, rekao je Caktaš, a onda dodao:

“Ispada kao da sam ja jedini igrao za novac, a svi ostali igraju zbog ljubavi prema klubu. A vjerujte da to baš i nije tako.”

DP/foto : NK Hajduk