HomeVijestiOko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika dobit će Covid dodatak!

Oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika dobit će Covid dodatak!

Postoji i jedna pozitivna stvar oko Covida, a to je Covid dodatak. Njega će, čini se, dobiti oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika. 

Prijepora nema, glavne stvari su dogovorene – kažu iz Sindikata umirovljenika.

Umirovljenici s najnižim primanjima trebali bi dobiti skoro jednu cijelu dodatnu mirovinu. – piše RTL.

–  Puno će nam to značiti. U ovoj situaciji s obzirom da je stvarno naj, naj niža. – kaže umirovljenica Milena Kumer.

– Svakako za one koji su zanemareni, socijalno isključeni i siromašni, a to je u najmanju ruku u Hrvatskoj 800 tisuća umirovljenika. Covid dodatka treba biti i bit će ga. – poručuje predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović.

– Imamo čvrsta obećanja. Što se tiče iznosa, o tome, zasad je dogovoreno da nećemo izlaziti u javnost, ali bit će svakako dobar dodatak za one koji su najsiromašniji. – kazala je Petrović.

Covid dodatak, kako sada stvari stoje, ne bi ipak dobili svi umirovljenici, ali neslužbeno doznajemo bi oni čija je mirovina manja od 4000 kuna. Oni s najmanjom, dobili bi najviše. A o detaljima se još razgovara s Maticom, Sindikatom i strankom umirovljenika. 

– Moramo biti svjesni, s druge strane, fiskalnih ograničenja našeg proračuna. Moramo biti svjesni koliki je to trošak na rashodovnoj strani proračuna. – rekao je ministar Josip Aladrović.

Većina europskih zemalja odavno su isplatile Covid dodatke

Koliko god dobili umirovljenicima će puno značiti. 

– Ono što mi treba. Tekući problemi. Ako vam treba, na primjer, ide vam bojler, ide vam šporet. Morate. A čujte, i majstori koštaju u današnje vrijeme. – kaže umirovljenik Bruno Franović.

S isplatom Covid dodatka se odugovlači, smatra dio umirovljenika, do pred lokalne izbore. 

– Ovo je jedan, jedna vrsta dodatka kakva nije nepoznata u mnogim europskim zemljama tako da može biti poznata i nama i ona zaista nema nikakve veze s trenutnom političkom situacijom. – poručuje Aladrović.

Evo kad dodatak mogu očekivati hrvatski umirovljenici. 

– Nakon desetog travnja idu izračuni i isplate Covid dodatka. – kaže Petrović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments