Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se za dva tjedna, odnosno 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih te ih potaknuti da više čitaju. Ovaj dan, koji pada na Valentinovo, pokrenula je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine. Ubrzo se proširio diljem svijeta, a njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Ovaj dan obilježava i naša Osnovna škola Dugopolje. Iz OŠ Dugopolje pozivaju:

Ne znate što bi poklonili nekom za Valentinovo? Ove godine napravite nešto novo :). U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu… a to je cilj “Međunarodnog dana darivanja knjiga” koji se obilježava 14. veljače… Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Pridružite se svi mali i veliki u ovoj odličnoj kampanji koja, osim što potiče na čitanje, daruje knjige svim potrebitima.