Osijek ostaje u “Gradskom vrtu”, odgađa se selidba na Pampas

0
Foto: T. Čizmazdija Facebook

Novi dom nogometaša Osijeka na Pampasu bit će dovršen početkom sljedeće godine, međutim utakmice bi na tom stadionu trebao igrati tek na proljeće, a ne odmah od starta drugog dijela sezone kako je bilo planirano…

Otkrio je to član uprave NK Osijek Vladimir Čohar u razgovoru za Glas Slavonije.

“Napredak na izgradnji stadiona u posljednjih pola godine je i više nego vidljiv. Postoji nekoliko različitih tumačenja zaključka – stadion je gotov. Ako se radovi nastave ovom dinamikom, stadion će izvana izgledati kao završen. U siječnju ili veljači građevinski bi trebao biti potpuno završen. No riječ je o kapitalnom objektu koji treba udovoljiti brojnim zakonskim aktima, a te će se obveze rješavati do ožujka. Još nemamo konačnu odluku kada ćemo i na koji način otvoriti stadion, ali sigurno je da će stadion biti otvoren utakmicom NK Osijek. Stalo nam je da to bude događaj koji će se pamtiti i zato ćemo učiniti sve kako bismo izbjegli bilo kakve pogreške “u koracima” prilikom otvaranja stadiona. U ovom trenutku najvažnije je potpuno završiti izgradnju, a kada se to ostvari, lako ćemo donijeti odluku o tome kada i na koji način ćemo ga otvoriti. Zato mi je teško reći kada ćemo odigrati prvu utakmicu na Pampasu, ali siguran sam kako to neće biti prije travnja sljedeće godine”, rekao je Čohar.

Potvrdio je ostanak trenera Renea Pomsa.

“Rene je neočekivano dobio priliku i pokazao se kao odlično trenersko rješenje. Na početku, u javnosti možda nije izgledalo kao da ima našu punu podršku, ali bio je to osjetljiv trenutak u kojemu smo mogli sve dobiti ili sve izgubiti. Srećom, s Reneom smo sve dobili. Način na koji smo igrali i rezultati koje smo postizali daju nam za pravo da kažemo kako je on dobro rješenje za nas. Zato nećemo dopustiti da ga izgubimo. Razgovori s Reneom oko novog ugovora su obavljeni, praktički je sve dogovoreno, pa očekujem kako ćemo ga potpisati u prvim danima priprema za drugi dio sezone, što znači početkom prosinca. Priliku za daljnje dokazivanje apsolutno je zaslužio, a ugovor će vrijediti do ljeta 2024. godine. Novi njegov ugovor po svemu se uklapa u novu financijsku strategiju kluba.”

Na pitanje zašto se NK Osijek rijetko oglašava nakon sudačkih odluka koje mu idu na štetu, odgovorio je:

“Imamo jasnu strategiju komunikacije. Ona je inicirana od vlasnika kluba, a temeljena je na iskustvima iz prošlosti. Ranije je NK Osijek znao podignuti veliku prašinu nakon što bi bio oštećen od sudaca, ali se takav način komunikacije nije pokazao svrhovitim jer se ništa ne bi promijenilo. Usuđujem se reći kako je klub samo imao još većih problema. Zbog toga smo odlučili tom problemu pristupiti tako što ćemo djelovati institucionalno, a ne preko medija. Problemi sa suđenjem postoje i ne treba ih gurati pod tepih, ali nećemo ih riješiti stvaranjem atmosfere linča. To je loše za imidž hrvatskog nogometa u cjelini. Zbog toga smatramo kako te probleme treba rješavati na konstruktivan način. Razgovorima, prijedlozima i idejama, a ne dizanjem medijske prašine”, zaključio je Čohar.