Otkriveno zašto je Dalić otpisao Vrsaljka. “Otkad smo nas dvojica na ti?

0
Foto: Snimka zaslona HRT

ŠIME VRSALJKO već neko vrijeme nije u hrvatskoj reprezentaciji. Poziciju desnog beka preuzeo je Josip Juranović, a Vrsaljko, jedan od senatora u reprezentaciji, više ne dobiva Dalićeve pozive.

Otkriveno je da je na Europskom prvenstvu ove godine došlo do manjeg konflikta na jednom ručku nakon što je Dalić u 3. kolu i odlučujućoj utakmici protiv Škotske odlučio koristiti Juranovića, a ne Vrsaljka. 

“Ti mene nisi stavio igrati, ti si to napravio”, obratio se Vrsaljko izborniku. “Otkad smo nas dvojica na ti?” odgovorio mu je iznenađeni Dalić, otkrivaju Sportske novosti.

Na popodnevnom treningu nastavili su razgovor odvojeni od ostalih igrača.

“Kako možeš tako nastupiti prema meni? Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od ozljede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara… Što sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svježeg Juranovića. To je jedini razlog”, očitao je Dalić bukvicu nogometašu Atletica.

Otpisan nakon Eura. Juranović: Puno mi je pomogao

Vrsaljko je poslije toga i susret protiv Španjolske odgledao s klupe, a onda više nije dobivao pozive. Za Hrvatsku je odigrao 51 utakmicu, a tijekom Svjetskog prvenstva 2018. godine bio je nezamjenjiv.

I dok je Daliću jasno pokazao da je nezadovoljan, Juranoviću je nakon utakmice sa Škotskom čestitao. 

“Dao mi je nekoliko savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka, a poslije utakmice mi je čestitao. On je vrhunski igrač i vrhunski prijatelj”, otkrio je tada Juranović, koji je i danas prvi Dalićev izbor na poziciji desnog beka. 

Dalić: Nema mjesta za negativan govor tijela i neprimjereno ponašanje

Dalić je nakon pobjede protiv Rusije (1:0) i plasmana na Svjetsko prvenstvo rekao da u reprezentaciji više nema mjesta za igrače koji se neprimjereno ponašaju i imaju negativan govor tijela. Nije rekao na koga misli, ali jasno je kad se pogledaju posljednji njegovi popisi…

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here