Otvara se Dnevna bolnica Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Dnevna bolnica Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC Split se otvara u četvrtak, a neposredno nakon svečanosti otvorenja bit će predstavljanje Nacionalnog plana protiv raka koje će se održati u velikoj predavaonici splitskog KBC-a. Svečanosti otvorenja i prezentaciji Nacionalnog plana protiv raka prisustvovat će državni dužnosnici, ministar zdravstva Milan Kujundžićsa svojim suradnicima, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban te mnogi drugi.

Klinika za onkologiju i radioterapiju KBC Split jedna je od vodećih onkoloških ustanova u Hrvatskoj i široj regiji koja već gotovo pedeset godina povodi visoke standarde u liječenju bolesnika sa zloćudnim tumorima. Kako kažu, važnost razvoja ove ustanove za kvalitetno liječenje većeg dio stanovništva južne Hrvatske prepoznata je na najvišoj razini te je sredstvima EU fondova upravo završena izgradnja nove Dnevne bolnice i Poliklinike za onkologiju KBC Split koje djeluju u sklopu Klinike.

– Učinjenim radovima napravio se ogroman iskorak i stvoreni su optimalni uvjeti za kvalitetan rad – navode.

Nacionalni plan protiv raka je najvažniji, presudni i povijesni događaj u hrvatskom zdravstvu. Predstavlja borbu protiv raka kao jedan od osnovnih prioriteta kojemu je cilj smanjenje pojavnosti i smrtnosti od raka. Putem internetske stranice www.nppr.hr otvorena je javna rasprava u sklopu koje su svi građani i zainteresirane strane pozvani da daju mišljenja i komentare na plan koji je u cijelosti dostupan na stranici. Nacionalni plan protiv raka, napominju, potiče reformu hrvatskog zdravstva, te godišnje može spasiti 5000 do 7000 života. Upravo je zato važno da se uključe svi jer je borba protiv zloćudnih bolesti, usvajanje i provedba Nacionalnog plana protiv raka pitanje opstojnosti nacije, piše dalmatinskiportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

ANITA PERVAN: Makarska može bolje!

Gospođo Pervan, koji su vaši razlozi ponovnog ulaska u aktivnu politiku Makarske, i zašto baš kroz Domovinski...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img