Advent nam je došao, a s njim i mnoge prosinačke radosti i druženja. Jedno od takvih je i popularni Advent u Dugopolju.

Ove godine Advent u Dugopolju održati će se tri vikenda zaredom. Tri subote u prosincu rezervirajte za kuhani gin, whiskey i vino, kakao, različite igre za djecu i odrasle te najukusnije kobasice i fritule u Dugopolju! Sve ovo događa se u organizaciji Općine Dugopolje, Podi Dugopolje d.o.o., TZ Dugopolje i Udruge DAR.

Glavno mjesto na kojem će se sve odvijati je Trg domovinske zahvalnosti preko puta Osnovne škole, na kojemu će između ostalog biti Božićna jelka i božićne kućice.

Uz domaću hranu i kuhana pića koje će pripremati lokalne udruge (Udruga DAR, komunalni djelatnici tvrtke Podi Dugopolje, Prijatelji malog Isusa, Lovačka udruga Ljubljan) naglasak je na tradicionalnom božićnom koncertu KUD-a Pleter (subota 14.12.) i po prvi put ove godine podjeli bakalara za mještane i goste (subota 21.12.).

Sve je počelo u petak kada se u Domu kulture održale Zimske igre za djecu. Nastavak programa, iako prvotno planiran za subotu, odgođen je za nedjelju. Razlog tome su nepovoljni vremenski uvjeti, odnosno kiša. Nedjeljni adventski program počinje u 18 sati kada će posjetitelji imati priliku kušati domaća crna vina, a najbolja će biti i nagrađena. Osim s vinom, nepca posjetitelja biti će obogaćena i za domaće fritule i kobasice, a sve će biti popraćeno humanitarnom lutrijom za koju je zaslužna Udruga DAR.

Za malo manje od sedam dana, točnije sljedeće subote (14.12.) u Domu kulture u Dugopolju s početkom u 17 sati održat će se tradicionalni božićni koncert KUD-a Pleter. Nakon toga druženje se nastavlja na Trgu domovinske zahvalnosti, uz neizostavnu domaću hranu i kuhana pića. Svi oni koji nisu stigli ranije, moći će kupiti listić za sudjelovanje u humanitarnoj lutriji.

Treću i posljednju subotu Adventskog druženja u Dugopolju očekuje nas natjecanje u pripremanju bakalara u kojemu će mještani i gosti moći i uživati., Također održat će se dječje natjecanje za najljepšu ukrašeni bor, a sve će završiti izvlačenjem pobjednika humanitarne lutrije.

Pred nama su tri uzbudljiva i zanimljiva vikenda Adventa u Dugopolju. Dođite sa svojom obitelji ili društvom i razmazite se bogatom kulturnom, gastronomskom i gazbenom ponudom.