Overeem pao na dopingu. Plazibat dobiva šansu karijere?

0
Foto: Instagram

Nizozemski borac Alistair Overeem pao je na doping testu koji je odradio nakon borbe s Badr Harijem, objavili su danas nizozemski mediji, prenosi Index Sport.. Overeem je testiranje odradio nakon što je u desetom mjesecu ove godine pobijedio Harija na Glory Collision 4 eventu.

Uzorak urina koji je dao neposredno nakon borbe vratio je pozitivne rezultate na doping, a sada se čekaju rezultati B uzorka. Uobičajeno je da B uzorak samo potvrdi prvotne rezultate pa mediji koji se bave borilačkim sportovima već spekuliraju kako se ovime otvorila šansa za Antonija Plazibata, najboljeg hrvatskog kikboksača.

Podsjetimo, Plazibat je nedavno upisao novu pobjedu. Do nje je došao na Gloryjevom eventu u Bonu protiv Raula Catinasa, 34-godišnjeg Rumunja (34, 41-7-1). Radi se o bivšem dvostrukom K-1 finalistu. Plazibat je sve riješio već u prvoj rundi. Uzdrmao je protivnika i na kraju uspješno završio borbu tehničkom nokautom. 

“Ne mogu biti najbolji ako ne pobijedim sve protivnike. To i planiram učiniti. Imam samo jedno pitanje? Rico Verhoeven, gdje si, jebote? Ubit ću te!” rekao je Plazibat te riječi popratio glasnim uzvicima i vrištanjem koje je publika pozdravila pljeskom.

On je prvi izazivač za pojas koji drži Rico Verhoeven, ali je Glory odlučio prije njega šansu za pojas dati Alistairu Overeemu pa je hrvatski borac stavljen na čekanje. Stoga i ovakva poruka. Ipak, sada se stvari mijenjaju. Ako B uzorak potvrdi prvotne rezultate, izvjesno je da Overeema čeka suspenzija, a možda i kraj karijere. To bi onda značilo da će borbu protiv Verhoevena dobiti Plazibat.