OVO NEMA NI U HRVATSKOJ: 15 godina nije dolazio na posao, primio više od pola milijuna eura plaće: Ostali nisu ni primijetili da ga nema

0
320
Foto: N1

Zaposlenik jedne talijanske bolnice optužen je da 15 godina nije radio, a primao je punu plaću, izvijestili su lokalni mediji.

Muškarac je navodno prestao dolaziti na posao u bolnicu Ciaccio u južnom gradu Catanzaru 2005. godine, prenosi BBC talijanske medije. Sada je pod istragom zbog prijevare, iznude i zloporabe položaja, javila je talijanska novinska agencija Ansa.

Tijekom godina koje nije proveo na poslu navodno mu je ukupno isplaćeno 538.000 eura. Šestero bolničkih menadžera također je pod istragom zbog navodnog izostajanja s posla.

Uhićenja su rezultat dugotrajne policijske istrage izostajanja s posla i prijevara u talijanskom javnom sektoru. Zaposlenik je bio državni službenik, a na posao u bolnici raspoređen je 2005. Tada je prestao dolaziti na posao, navodi policija. Također je optužen da je prijetio svom nadređenom da ga ne prijavi -piše BBC.

Taj nadređeni kasnije se umirovio, dodala je policija, a ostali nisu primijetili da zaposlenik uopće ne dolazi na posao.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here