Saturday, October 16, 2021
HomeDom i obiteljOvo su tri najčešća razloga za razvod braka

Ovo su tri najčešća razloga za razvod braka

Mnogi parovi mogu frustracije iskorisiti kao motiv da se dodatno povežu. Sve što trebaju učiniti je preusmjeriti energiju u gradnju odnosa, kaže bračni savjetnik i pedagog David Akiva.

On kaže da postoje tri glavna razloga zbog kojih se parovi razvode.

Partner vam je postao najbolji prijatelj

Akiva kaže da je ovo važan znak, ali da još uvijek može postojati mogućnost da ste zaljubljeni jedno u drugo. Parovi koji su dugo zajedno, ovo često navode kao tajnu sretne veze. Ako na trenutak i nestane kemije, nije sve izgubljeno.

Većina parova smatra da zaljubljenost mora biti strastvena i opojna kao na početku veze. Ali, to je samo romantična faza. Nakon prvih nekoliko mjeseci do godinu dana, sasvim je normalno da ova faza prestane i da počne faza “moj najbolji prijatelj”.

Malo ili nimalo intimnosti

Ako želite vratiti seks u brak, morate vratiti ljubav, kaže Akiva. To je tako jednostavno. To rade najbolji prijatelji u zdravom braku. Nedavna istraživanja pokazuju da je emocionalna intimnost ključ seksualnog ispunjenja za žene. Istraživači koji stoje iza studije otkrili su da je “ljubav učinila seks fizički ugodnim” za žene, kao i da su one koje su voljele svoje partnere rekle da se osjećaju manje sputano i spremnije istraživati svoju seksualnost.

Nema više prave komunikacije, svađate se

Kad naučite pravilno izražavati i prihvaćati međusobne emocionalne potrebe – svađe i druga negativna ponašanja u odnosima će nestati.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments