13 C
Split

Ovog vikenda u Split stiže 112 tisuća putnika

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Oko 112 tisuća domaćih putnika, ali i onih iz Europe i svijeta ovaj će vikend zrakoplovima, brodovima, trajektima i katamaranima stići u grad podno Marjana.

Kako se doznaje od Mate Melvana iz splitske zračne luke, u subotu će sletjeti i poletjeti 110 zrakoplova sa 27.000 putnika, a u nedjelju 88 zrakoplova i 20.000 putnika. To znači da se tijekom vikenda u splitskog zračnoj luci očekuje ukupno 47.000 putnika u 198 zrakoplova.

U splitsku zračnu luku dolaze putnici iz gotovo svih krajeva svijeta pa će tako za četiri do pet dana imati i milijuntnog putnika ove godine i to zahvaljujući tome što je samo u lipnju kroz tu luku prošlo pola milijuna putnika. Što se postotaka tiče, ta zračna luka i ove godine, pogotovo u sezoni, bilježi porast od gotovo devet posto, potvrdio je Melvan.

Jelena Ivuljić iz Jadrolinije kaže da će od petka do nedjelje kroz splitsku gradsku luku proći 65.000 putnika i oko 12.000 vozila. Najveći interes među putnicima vlada za Brač i Hvar.

“Za Brač imamo 12 redovnih linija s tim da smo u petak imali jednu, a danas dvije izvanredne linije. Poučeni dosadašnjim iskustvom i sutra, u nedjelju, ćemo imati dvije izvanredne linije. Osim Brača pritisak je i prema otoku Hvaru i to relacija Split-Starigrad, kao i katamaranska linija prema gradu Hvaru”, izvijestila je Ivuljić.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img