Pavle Kalinić: Preko veze sam naručio 500.000 doza cjepiva, da je Bandić živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza

Must Read

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić poslao je građanima letak da se pridruže Civilnoj zaštiti.

“S obzirom da nema vojnog roka, napravili smo letak ‘Zagreb te treba’ i pozivamo ljude, koji polako, ali sigurno ‘kapaju’. Vidjelo se da je to potrebno. Do neki dan bilo je angažirano 25 pripadnika Civilne zaštite koji su pomagali kod cijepljenja na Velesajmu, radili kontrole po šoping centrima, pokušavali održavati red…”, kazao je Kalinić za N1.

Kaže kako mnogi misle da to što se radi nije potrebno, no Kalinić tvrdi da jest, sve dok se ne vrati vojni rok.

Za obnovu nakon potresa nije nadležna Civilna zaštita, ističe Kalinić, koja je na početku pomagala građanima.

“To što obnova nije krenula u godinu dana pokazuje inertnost države. Grad Zagreb može reagirati samo u skladu sa zakonom. Što se tiče Grada, krenuo je u obnovu škola i ostalo je još 12 škola koje je potrebno obnoviti”, izjavio je za N1. 

Ističe da sustav u RH ne funkcionira, a Vlada nije zainteresirana za probleme i potrebe s kojima se suočava Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Rekao je da su, zahvaljujući intervenciji izvana, krajem prošle godine počeli kupovati maske.

“Pokojni gradonačelnik me molio da preko svojih veza naručim određenu količinu cjepiva. Određena količina je nabavljena. Grad Zagreb to ne može uvesti, to može samo država. Država cjepivo kupuje direktno od tvornica. Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje. Da je gradonačelnik živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza”, rekao je.

Foto: Screenshot N1

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img