Peđa Grbin: “Zapanjen sam! Nemam saznanja da je diploma moje žene lažna!

  0
  Foto: N1

  Peđa Grbin je portal Index rekao da nema informaciju o tome da je diploma njegove žene lažna. Naime, u Srbiji su uhićeni rektor Sveučilišta u Kragujevcu i bivši dekan Medicinskog fakulteta zbog jednog doktorata i 45 diploma izdanih medicinskim sestrama iz Hrvatske.

  Bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i bivši dekan tamošnjeg Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhićeni su u četvrtak.

  Sumnja se da je uhićeni dvojac protivno propisima na treću godinu školovanja upisao hrvatske medicinske sestre koje su završile prve dvije godine studija na fakultetu u Zenici, s nastavom u Puli, a uhićeni su i zbog jedne obrane doktorata, također hrvatskog državljanina.

  Dnevnik Nove TV piše da je među diplomama i ona Altane Hodžić Grbin supruga šefa SDP-a Peđe Grbina.

  No Grbin je za Index rekao da nitko njegovoj ženi ni njemu nije javio da postoji problem s njenom diplomom.

  “Zapanjeni smo, nitko nam ništa nije javio. Nemamo nikakvu informaciju o tome. Cijelo školovanje se odvijali u Puli, a mijenjale su se samo institucije, odnosno fakulteti. Medicinske sestre, te žene, žrtve su ogromnog cirkusa koji se događao jer se tih godina usklađivao zakon, nakon ulaska Hrvatske u EU”, rekao nam je Grbin.

  Prije desetak godina tadašnje buduće medicinske sestre upisale su fakultet u Tuzli koji ima podružnicu u Puli. Tamo su slušale predavanja i polagale ispite. No nakon dvije godine Ministarstvo znanosti taj je studij zabranilo jer nije bio akreditiran po hrvatskim propisima.

  Unatoč tome studentice ipak nastavljaju školovanje, ali treću godinu završavaju pod okriljem Sveučilišta u Kragujevcu.Hrvatska komora medicinskih sestara zatražila dodatnu provjeru diploma

  Neke od bolnica već su krenule u dodatnu provjeru diploma. Strukovna komora zatražila je u Kragujevcu dodatnu provjeru jer imaju informaciju da je Sveučilište poništilo 22 od 45 diploma.Hrvatska komora medicinskih sestara zatražila je dodatnu provjeru kragujevačkog sveučilišta.

  “Kod nas je ukupno 13 medicinskih sestara, koje su završile studij u Kragujevcu, prošlo postupak polaganja ispita u Hrvatskoj komori medicinskih sestara 2015. godine”, rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić za Dnevnik Nove TV.

  Ivica R.