Foto; PU Zagrebačka

Pekar Stanko (45) proglašen je krivim i osuđen na čak 20 dana uvjetnog zatvora jer je u e-mailu vrijeđao policiju.

Prema presudi, sve se dogodilo potkraj prosinca lani kad je Stanko oko 16.15 sati “prilikom slanja prigovora I. Postaji prometne policije Zagreb, vezano za postupanje policijskih službenika, u prigovoru, u više navrata vrijeđao i omalovažavao službene osobe, djelatnike policije”.

“Vrijeđao ih je riječima: “Po postupanju policijskih službenika-šupaka-budala”; “Pisao je što je htio i kako je htio-je*o svoju mater, smrad”; “Radite mi ogromne probleme i psihičke i fizičke, je*at ću vam majku drugi put, morat ću se braniti“.

Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključila je sutkinja ovih dana u nepravomoćnoj presudi protiv zagrebačkog pekara – piše Danica

Stanko je u cijelosti priznao prekršaj za koji ga je policija teretila. Kaže kako je bio revoltiran postupanjem prometne policije protiv njega.

“Bio sam nezadovoljan načinom na koji je policija utvrdila moj prekršaj u prometu. Djelatnik policije nije mogao vidjeti da li sam ja bio vezan pojasom i da li sam razgovarao na mobitel. Zbog toga sam napisao to što sam napisao”, priznao je on.

Sud zbog toga, kako su naveli u presudi, “nalazi nedvojbeno utvrđenim da je okrivljenik počinio prekršaj za koji se tereti, odnosno, da je vrijeđao i omalovažavao službene osobe, djelatnike policije, u vezi vršenja službe”.

Osuđen je, dakle, na 20 dana zatvora u koji neće morati ako u roku od šest mjeseci ne počini sličan prekršaj. Presuda je nepravomoćna.