25,10,21
HomePremium SadržajPenava je novi predsjednik DP-a: ”Od Lijepe naše napravili su tužnu njihovu”

Penava je novi predsjednik DP-a: ”Od Lijepe naše napravili su tužnu njihovu”

Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke. Na čelo je, nakon Miroslava Škore, došao Ivan Penava. Članovi stranke dočekali su tu odluku pljeskom i skandiranjem.

”Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije. Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina”, poručio je u govoru Ivan Penava, javlja Dnevnik.hr.

”Hrvatskom danas ne vladaju građani jer Hrvatskom vlada Vlada koja ne sluša građane. Upućujem javni poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama –nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana”, poslao je poruku novi predsjednik DP-a.

Gradonačelnik Vukovara jedini se kandidirao za mjesto predsjednika stranke, a odabran je na izvanrednom saboru stranke. Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene Statuta stranke.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. U petak, 8.10.21. bila sam u Vukovaru. Prvi puta. Likovna kolonija u suradnju s slikarima Tigrovima iz Rakitja. Imam 70 ali ništa tužnije nisam vidjela. Groblje, krževi da ne govorim što je agresorska Srbija napravila ne samo Slavoniji, tužno, tužno, pa prazni grobovi već 30 godina. Strašno, nitko nije odgovarao i još tamo ti zločinci žive. Na porvatku nigdje nikog nisam vidjela, ni u Vukovaru, prošli kraj Županje, prošli kraj Vinkovaca, to su sela kao prije 30 i više godina. Prave slavonske niske kuće, više zatvorenih spuštenih prozora, bez ljudi, to je ono najgore. Onda je bilo života, nigdje nisam vidjela ni jednog čovjeka, ni jednu gusku, nigdje krave i ovce. Da, petak poslije podne, samo auti na cesti. Shvatila sam sada zašto ljudi odlaze iz tih praznih tužnih sela. Kad sam zadnji puta bila u Slavoniji, kod Broda, to je bilo ljudi, jata gusaka vraćala su se u svoja dvorišta, bojim se da smo izgubili Slavoniju. Još kako kažu da Srbi kupuju našu zemlju, svuda, ne samo oko Jasenovca, što je ostalo od Slavonije? Gradonačelniku gosp. Penavi želim svu sreću. Vratiti Slavoniju kakva je bila
    biti će to jako težak posao. Mlad je, ima volje i želje, i znanja. Mora se samo okružiti stručnim ljudima, prije svega onima koji vole Hrvatsku. Uz Božju pomoć vrijedi se potruditi i nadam se da će uspjeti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari