Penava: Prerano je razmišljati o preuzimanju Domovinskog pokreta

0
foto: screenshot

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je navode o preuzimanju Domovinskog pokreta nakon što se Miroslav Škoro povukao s čelne pozicije stranke.

Penava je naveo da ga je Škorina ostavka iznenadila.

“Iznenadila, zatekla, kako god hoćete. Doznao sam iz medija za tu ostavku”, rekao je Penava, a na pitanje što mu je Škoro kazao kad su se posljednji put sreli, dodao je:

“S Mirom sam bio, mislim, prije jedno desetak dana u Saboru, razgovarali smo. Običan radni dan u Saboru, doista sam zatečen. Kad vam je netko drag, kad ga cijenite, uvijek vam je žao. Uvijek vas iznenadi. Da sam ranije svjedočio nekim razgovorima, da sam čuo da se nešto pripremalo, hajde nekako. Međutim, ovako je to iz neba u rebra.”

Penava kaže da nema ambicije preuzeti Domovinski pokret.

“O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati”, rekao je i dodao:

“Nisam niti danas u poziciji razmišljati. Bilo što razmišljati o ulasku u DP, o preuzimanju DP-a mislim da je prerano, daleko, daleko prerano. Prvo se DP mora sastati, čelni ljudi i članovi, o smjeru dalje.”

“Ja sam s Vesnom izuzetno dobar. Ne volim komentirati ljude i njihove riječi”, dodao je na pitanje što misli o opaski Vesne Vučemilović da bi, ako bi preuzeo DP, bio grobar te stranke.

“Nepravedno bi bilo prema Vesni, prema Radiću, prema svim tim ljudima na terenu, svesti Domovinski pokret na Škoru”, kazao je Penava za RTL.

dp