Penava u Borovu: Misli li netko da ćemo u budućnosti živjeti spokojno, u miru prije nego odgovaraju za ubojstva redarstvenika

0
foto: screenshot

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja u Borovu je u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske obilježena 30. godišnjica ubojstva dvanaestorice hrvatskih redarstvenika.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava položio je vijenac uz prisustvo zamjenice Ivane Mujkić i predstavnika savjeta za branitelje, a ovom prigodom naglasio je kako za zločine u Borovu 30 godina nakon nitko nije odgovarao.

– Na današnji dan prije 30 godina ovaj događaj je potresao cijelu Hrvatsku. Bio je to prvi naglasak na to kakva su teška vremena pred nama. Mi bi smo htjeli da danas vladaju normalne okolnosti kako bi se mogli sa poštovanjem pokloniti žrtvi dvanaest redarstvenika, ali nije moguće doći na ovo mjesto misleći samo na žrtvu.

Nažalost niti 30 godina nakon ovih događaja gotovo nitko nije odgovarao. Institucije ili ne znaju ili se prave da ne znaju tko je odgovoran za ubojstva redarstvenika, a to unosi duboki nemir i nespokoj, rekao je Penava i upitao da li netko misli da ćemo u budućnosti živjeti spokojno, u miru prije nego li se ove stvari ne riješe, prenosi HRV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here