Foto: Screenshot HRT

Nakon neuspjelih pregovora s koalicijom “Rijeke pravde” predvođene SDP-om, Radnička fronta na parlamentarne izbore izlazi samostalno, u petak su DIP-u predali svoje liste za svih 10 izbornih jedinica uz poruku čelnice Katarine Peović kako su oni ‘jedina lijeva stranka’.

– Ovo je jedina lijeva stranka koja će sudjelovati na parlamentarnim izborima 2024. zato što doslovno zastupa radničke politike, za društveno radnu većinu, a ne bogatu manjinu, kazala je Katarina Peović nakon što je u ime Radničke fronte (RF) DIP-u predala liste s imenima kandidata za ulazak u Hrvatski sabor.

Nakon neuspjelih pregovora s lijevo-centrističkom koalicijom predvođenom SDP-om, na izbore izlaze samostalno i to u svih 10 izbornih jedinica.

– Predali smo liste u 10 izbornih jedinica, što je samo po sebi velik poduhvat obzirom da smo imali težak zadatak na samom kraju, odnosno početku kampanje i iznenađeni smo reakcijama ljudi, radništva i poštene inteligencije koja nam je pristupila da pomogne u ovoj situaciji, da svi zajedno pokažemo što znači prava promjena, poručila je.

Lista Radničke fronte, naglasila je Peović, “jedna je od rijetkih koja je uistinu lista ljudi, a ne lista oportunista”.

Nakon izbora neće ući niti u jednu Vladu, najavila je čelnica RF-a.

– Jer smatramo da bilo tko tko je u mogućnosti stvoriti većinu ne može promijeniti ove politike na bolje. Važno je da se RF podrži jer je jedino RF zalog radničkog glasa u Saboru. Radit ćemo na tome da proradničke politike dobiju što veći broj zastupnika u Saboru da bismo jednom stvarno promijenili sliku Hrvatske na bolje, a to znači korjenite promjene, kazala je.

Peović je dodala kako nikakve ljevice u koaliciji “Rijeke pravde” nema te da oni predstavljaju nastavak politika koje su bile i do sada.

– Bit ćemo brana brutalnoj desnici i, u slučaju da je potrebna naša ruka, mi možemo podržati Vladu koja će biti otpor desnici, ali nećemo ulaziti u vlade koje su se do sada dokazale, a to su vlade i HDZ-a i SDP-a, da su antiradničke i antinarodne. Dakle, u slučaju da SDP tvori neku Vladu koja bi bila opozicija toj desnici, mi tu Vladu možemo podržati, ali ne i ući u tu Vladu, naglasila je Peović.