Nakon što je zaliven plavom bojom i ogrnut šalom FK Partizan, spomenik Miljenku Smoji sad je i popišan. Jedan mladić napao ga je – urinom i objavio video.

Spomenik Smoji na Mateušci u Splitu postavljen je u čast obljetnice stote godišnjice njegova rođenja.  pomenik je otkriven 19. listopada, a  za samo desetak dana Smoje je doživio tri diverzije.

Prvo je na izvrijeđan na Wikipediji na obljetnicu Smojine smrti, 25. listopada. Na stranici Wikipedija koja donosi Smojinu biografiju objavljene su  poruke:

“Izdajnik, špijun, mrzitelj, psovač, pijanac, kukavica, tužitelj taksista radi križa, tužibaba Torcide, protivnik hrvatskog grba na hajdukovom dresu, rasistički mrzitelj vlaja, imoćana, hercegovaca, zagrebčana, odnosno Hrvata, ljubitelj Tita, Miloševića, prijatelj Kadijevića i samoproglašeni četnik.”

‘Redikule komunistički’

Par dana ksnije zaliven je plavom bojom, a oko vrata mu se našao ručnik beogradskog Partizana. No, Splićani ni na tome nisu stali pa je Smoje doživio  novi napad.

Dalmatinski portal prenosi snimku na kojoj se vidi kako mladić mokri po spomeniku. Snimatelj je dao i komentar na video: “Je li to maslinovo ulje? Nije nego je urin, redikule komunistički. Puši ku**rac, Srbine.”

Spomenik Miljenku Smoji svečano je otvoren nedavno na Matejušci. Grad Split je 2023. proglasio Godinom Miljenka Smoje u kojoj će biti održano stotinjak predstava, izložbi, promocija i mnogih drugih događaja posvećenih Smoji.

Društvenim mrežama kola fotografija Miljenka Smoje kako urinira sa splitske rive u more. Reklo bi se karma ga je stigla.